Salata Tabbouleh

Salata Tabbouleh este o salata orientala de o prospetime aparte, cu puternica aroma de patrunjel verde si inviorata admirabil de prezenta mentei.

Ingrediente

-100 g couscous,
-doua legaturi mari de patrunjel verde,
-patru rosii mari,
-doi castraveti proaspeti (optional),
-o ceapa rosie,
-cateva frunze de menta proaspata,
-trei linguri ulei de masline,
-zeama de lamaie dupa gust,
-sare.
-piper macinat,

Preparare

Salata Tabouleh este, ca orice salata foarte usor de preparat si ca atare va ajunge rapid pe masa daca aveti putin timp la dispozitie pentru a pregati ceva mai elaborat.

Incepem prin a fierbe couscous-ul asa cum ne arata instructiunile, mai precis pentru fiecare masura de couscous adaugam doua de apa fiarta si il lasam acoperit sa se absoarba complet lichidul.

Rosiilor spalate li se scot semintele si se taie in cuburi mici.

La fel vom proceda cu ceapa si cu castravetii. Ideea este tocmai de a toca totul foarte marunt asa incat aromele sa se intrepatrunda bine.

Patrunjelul si menta se spala si se toaca foarte marunt, se adauga toate ingrediente intr-un bol inclusiv couscous-ul fiert si racit bine.

preparare salata tabouleh

Se asezoneaza cu sare, piper, ulei de masline si zeama de lamaie dupa gust si se se amesteca usor.

Daca doriti puteti adauga putin usturoi zdrobit care va aduce salatei Tabbouleh un plus de aroma desi, cred ca acest aperitiv libanez este mai mult decat complet in varianta de mai sus.

Etichete:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>