Prajitura de post cu piersici

Iata o prajitura de post ce ne-a delectat papilele zilele trecute si pe care, din pacate nu am reusit decat acum sa v-o prezint insa o puteti pregati oricand deoarece gustul desavarsit nu este cu nimic mai prejos decat al unei prajituri cu oua, lapte sau unt.

Prajitura de post cu piersici are un blat pufos si moale cu gust de cacao dar si o usoara tenta acrisoara ce ii confera prospetine si o recomanda cu succes pentru zilele de vara, mai ales ca poate fi preparata cu fructe de sezon cum ar fi caise, nectarine, visine sau cirese.

Ingrediente

pentru o tava de 20/28

-200 g faina,
-3 linguri cacao,
-200 g zahar,
-un plic praf de copt,
-un praf de sare,
-100 ml ulei,
-arome,
-300 ml apa minerala,
-3-4 piersici sau nectarine,
-zahar pudra pentru ornat,

Preparare

Pentru a prepara prajitura de post cu piersici (sau nectarine cum am folosit eu) vom proceda exact ca aici, adica, nu avem decat sa amestecam bine toate ingredientele uscate si apoi sa le adaugam treptat pe cele lichide adica apa minerala si uleiul si sa omogenizam bine cu ajutorul unui tel.

Piersicile sau nectarinele le vom spala bine, le stergem cu un prosop de hartie si le taiem in felii groase (putin mai mici decat un sfert de fruct)

In tava unsa si tapetata se toarna compozitia de aluat, se niveleaza si deasupra se distribuie feliile de fructe, in mod uniform pe suprafata blatului.

prajitura de post cu piersici preparare

Se da tava la cuptorul bine incalzit timp de 35-40 min fara a deschide cuptorul in primele cincisprezece minute.

Prajitura de post cu piersici se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar dupa care se taie direct in tava in cuburi mari.

prajitura de post cu piersici detaliu

Veti indragi cu siguranta aceasta prajitura si o veti pregati si in afara zilelor de post pentru ca este foarte rapida (va va lua cinci minute ca sa ajunga in cuptor) si pe deasupara foarte economica insa gustul depaseste orice asteptari.

Un comentariu

  1. Combinatia culorilor este mai mult decat atragatoare! As spune chiar irezistibila!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>