Crochete de dovlecei

Iata un preparat de sezon pe care toata lumea l-a incercat, simplu si usor de preparat, economic dar cu gust delicios.

Crochete de dovlecei sunt o alta varianta a dovlecelului pane pe care, cu siguranta toti il pregatim destul de des in aceasta perioada.

Ingrediente

-un dovlecel mediu,
-un ou mic,
-sare,
-piper macinat,
-faina,
-seminte de susan sau in(optional),
-ulei pentru prajit,

Preparare

Pentru crochetele de dovlecei vom alege pe cei fragezi si de marime potrivita, adica nu foarte mari care pot avea seminte.

Se spala dovleceii si se indeparteaza extremitatile, adica partea de la codita si cea unde a avut floarea.

Se taie fiecare dovlecel pe jumatate si, fara al curata de coaja se fac fasii cu lungimea de cca zece centimetrii si grosimea de un deget asa incat sa se patrunda in timpul prajirii.

dovlecel

Se da fiecare bucatica prin faina astfel incat sa se acopere bine si apoi prin oul batut cu sare si piper dupa gust.

Vom avea nevoie cam de un ou mic pentru fiecare dovlecel de marime medie.

Odata date prin faina fiecare fasie de dovlecel se da prin oul batut, dupa cum spuneam si se prajeste in baie de ulei bine incins pana se rumeneste.

O lingurita de seminte de in sau susan vor da un plus de gust daca o adaugam in oul batut.

crochete de dovlecei detaliu

In loc de faina putem folosi pesmet caz in care produsul final va fi usor crocant.

Dupa ce s-au prajit crochetele de dovlecei se scot pe prosop de hartie sa se scurga de grasime si se servesc cu sosuri reci(de rosii, iaurt, smantana).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>