Spuma de capsuni

Va mai aduceti aminte de acest desert de sezon pe care, cu siguranta il indrageati in copilarie cand, din lipsa de timp, mama sau bunica il preparau pe fuga si de multe ori nu mai ajungea nici macar sa stea un sfert de ora la frigider.

Spuma de capsuni este un desert rapid, aromat si cremos care are la baza bezeaua din albusuri neprelucrate termic si, ca urmare trebuie sa avem mare grija ca ouale sa fie foarte proaspete.

Ingrediente
pentru doua portii

– doua albusuri proaspete,
-150 g zahar tos,
-o lingura zeama de lamaie,
-300 g capsuni proaspete,

Preparare

Spuma de capsuni se prepara destul de repede asa ca veti avea un desert excelent in cateva minute, daca nu mai punem la socoteala faptul ca este mai buna bine racita si ar trebui sa stea macar o ora-doua la frigider.

In primul rand incepem prin a spala si curata de codite capsunele dupa care le punem la scurs intr-o sita mare. Voi preciza ca trebuiesc alese fructele proaspete si bine coapte ca aroma sa fie puternica.

Separam doua oua mari si batem spuma albusurile iar cand incep a deveni ferme purcedem la a adauga treptat zaharul.

Mixam bine pana se topesc cristalele de zahar si spre sfarsit adaugam zeama de lamaie pentru ca bezeaua sa fie cat mai tare, avand in vedere ca urmeaza sa incorporam capsunile care au un continut destul de mare de apa.

Capsunele spalate si scurse le vom transforma intr-un piure pentru care putem folosi blenderul sau pur si simplu o furculita pentru care va recomand sa optati si iata de ce:

daca folositi blenderul capsunele vor fi pasate prea rau si vor lasa mult sirop care va inmuia bezeaua pe cand, daca folositi furculita puteti controla mai bine consistenta piureului, puteti lasa chiar bucatele care se vor simti minunat in viitoarea spuma de capsuni.

preparare spuma de capsuni

In plus, puteti chiar sa lasati cateva minute piureul intr-o sita foarte deasa asa incat sa se mai scurga din sirop si astfel veti fi siguri ca o sa obtineti o spuma consistenta.

In fine, capsunile se amesteca cu bezeaua adaugand piureul treptat si amestecand usor cu un tel, de jos in sus asa incat compozitia sa ramana ferma si aerata.

Se imparte spuma de capsuni in cupe si se da la rece pentru doua ore iar in momentul servirii se decoreaza cu bucati de capsune si frunze de menta.

spuma de capsuni detaliu

3 Comentarii

  1. diamarbucatariagalbena says:

    Lesin de pofta.Super arata

  2. Poza face cat o mie de cuvinte!!! Love it!

  3. Îmi place cum arata de mor, sar din păcate nu pot sa mănânc albuș crud.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>