Cupcakes cu frisca si caramel

Aceste prajiturici sunt un adevarat fief pentru iubitorii de dulciuri, in special ca sunt forte aratoase si au o multime de variante, functie de ingredientele folosite.

Cupcakes cu frisca si caramel sunt varianta cea mai simpla a acestor minitortulete avand in vedere ca nu vom avea de preparat o crema elaborata ci doar o frisca in care vom adauga putin sos caramel.

Ingrediente
Pentru cca 12 bucati, functie de marime

-200 g unt moale,
-150 g zahar pudra,
-2 oua,
-o lingurita praf de copt,
-un praf de sare,
-100 ml lapte rece,
-200 g faina,
-o esenta de rom,

Ornare

-200 ml frisca lichida,
-2 linguri zahar pudra,

Sos caramel

-100 g zahar tos,
-o lingura de unt,
-50 ml lapte,

Preparare

Pentru cupcakes cu frisca si caramel incepem prin a aduce untul la temperatura camerei, asa incat sa se mixeze usor cu zaharul pudra pana compozitia devine cremoasa.

Vom pune aici, la inceputul mixarii si un praf de sare. In continuare adaugam si incorporam pe rand cele doua oua si apoi, putin cate putin laptele rece si esenta de rom sau o alta aroma pe care o preferam.

La final adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizam cu ajutorul unui tel dupa care distribuim compozitia in forme, avand grija sa le umplem doar la trei sferturi din capacitate pentru a avea unde sa creasca.

preparare cupcakes

Se dau formele la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 20 minute, pana aluatul se rumeneste usor deasupra sau pana trece testul scobitorii.

Dupa ce s-au copt scoatem blaturile de cupcakes si le lasam sa se raceasca complet timp in care ne vom ocupa de prepararea sosului caramel.

cupcakes cu frisca si caramel detaliu

Punem la caramelizat zaharul tos pana devine aramiu, avand grija sa nu se arda iar cand este gata (cand s-a caramelizat in toata masa) se stinge cu atentie cu laptele si se lasa la foc mic sa se dizolve zaharul ars si sa capete consistenta.

Cand se ia de pe foc se adauga un cubulet de unt si se lasa sa se raceasca complet.

Amestecam 2-3 linguri din acest sos pe care am avut grija sa il racim complet(se poate da la frigider pentru siguranta, pentru ca daca este caldut se va taia frisca) cu fisca lichida si mixam amestecul pana se intareste bine, iar spre sfarsitul mixari adaugam una-doua linguri de zahar pudra, dupa gust.

Se oneaza fiecare cupcakes cu frisca astfel pregatita iar deasupra se toarna sos caramel care, intre timp, prin racire, veti observa ca a capatat putina consistenta dar va curge usor.

4 Comentarii

  1. diamarbucatariagalbena says:

    Bune pentru Diana mea.Iubeste caramelul.

  2. Rocsy Ciobanu says:

    Minunate, delicioase!

  3. Sunt grozave! Frumusele si delicioase. Pupici!

  4. Arata tare bine si vad ca sunt si simple de fact!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>