Prajitura cu crema de ciocolata si alune

Prajitura cu crema de ciocolata si alune este un deliciu pentru iubitorii de ciocolata si nu numai, un blat de cacao completat admirabil de o crema fina de ciocolata si alune.

Prajitura asta este una din bunatatile pe care le-am pregatit pentru zilele de Paste si pot spune ca este usor de facut asa incat o poate incerca oricine iar cantitatile de aici ar trebui dublate din start.

Ingrediente:

Pentru blat 20/28

-200 g faina,
-40 g cacao,
-200 g zahar tos,
-un praf de sare,
-80 ml ulei,
-o esenta de rom,
-un plic praf de copt,
-300 ml apa minerala,

Pentru crema

-200 ml frisca lichida,
-100 g alune nesarate,
-80 g ciocolata cu lapte,

Pentru decor

-100 ml frisca lichida,
-o lingura zahar pudra,

Preparare:

Prajitura cu crema de cicolata si alune se poate face cu orice blat insa eu l-am ales pe acesta pentru ca are multa cacao si un gust deosebit.

Prepararea detaliata a blatului o gasiti aici insa voi relua faptul ca se amesteca pur si simplu ingredientele uscate si apoi se adauga cele lichide si blatul este gata de copt.

Am ales acest blat si din alt considerent, mai precis datorita faptului ca iese usor umed asa ca prajitura nu va mai trebui insiropata.

In timp ce coaceti blatul va puteti ocupa de crema, adica rupeti tableta de ciocolata in bucatele si topiti pe baie de abur in cele 200 ml frisca lichida.

Daca aveti indemanarea necesara puteti topi ciocolata direct pe foc dar sa aveti grija ca frisca sa nu se infierbante. Puteti controla acest lucru daca peretii laterali ai vasului sunt doar calduti asa incat sa ii puteti atinge cu mana.

Se lasa amestecul sa se raceasca bine si maruntim in acest timp alunele pana arata ca o pudra fina.

Dupa ce frisca cu ciocolata s-a racit se mixeaza pana se intareste si la sfarsit se adauga pudra de alune.

crema de ciocolata cu alune

Blatul se taie in doua si se unge cu crema. Daca dorim putem sa il insiropam putin insa, dupa cum am spus acest blat este usor umed.

preparare prajitura cu crema de ciocolata si alune

Prajitura cu crema de ciocolata si alune se decoreaza deasupra cu frisca peste care se pot presara alune macinate.

3 Comentarii

  1. Offf, ce pofta mi-ai facut! Rezist cu greu prajiturilor cu ciocolata :)

  2. Minunata prajitura; ciocolata, frisca si alunele formeaza un trio fantastic, pe care eu una niciodata nu-l refuz :) Felicitari!

  3. Cam asta as manca eu acum!
    Dor de ciocolata .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>