Macrou in sos marinat

Macrou in sos marinat este un fel principal usor si sanatos asa ca poate constitui cu succes o cina simpla si gustoasa, mai ales ca acest peste gras are o savoare deosebita si nu are multe oase.

Ingrediente:

macrou(doua bucati),
-doua linguri pasta de rosii,
-o lingurita boaia de ardei dulce,
-cateva boabe de piper,
-sare,
-o priza de cimbru uscat,
-o foaie de dafin,
-o ceapa medie,
-un morcov,
-o lingura de otet,
-patrunjel verde,

Preparare:

Pentru a pregati macrou in sos marinat incepeti prin a spala si curata pestele, pe care in acest caz il gasim cel mai ades congelat si neeviscerat.

Insist pe curatarea membranei negre din interiorul abdomenului care este amaruie si va da un gust neplacut sosului, membrana care se curata foarte usor prin desprindere daca pestele a fost congelat corespunzator.

Deasemenea se indeparteaza aripioarele si capatana si se taie, dupa preferinta, in bucati mai mici sau mai mari.
Desi am mai spus-o si cu alte ocazii este bine ca pestele sa fie lasat cu sare macar 2-3 ore deoarece carnea va deveni mai ferma si nu se va sfarama.

Daca nu avem timp suficient nu este nici un bai, cel putin la acest preparat datorita modului de preparare, mai precis datorita faptului ca pestele este dat la cuptor inainte de a adauga lichidul.

Tocam ceapa si morcovul si le presaram cu sare si o lingura de otet dupa care le frecam usor cu mana.
Le distribuim relativ uniform pe fundul vasului si deasupra venim si asezam bucatile de peste sarat si piperat.

preparare macrou marinat in sos de rosii

Presaram cimbrul uscat, punem si boabele de piper dupa care dam vasul la cuptor pana bucatile de peste se coc putin si ceapa se inmoaie.
Asa carnea se va prepara termic inainte de a adauga sosul si bucatile vor ramane intacte.

macrou

In acest timp frecati pasta de rosii cu boiaua de ardei dulce si diluati cu 400-450 ml apa, puneti o foaie de dafin pentru aroma si fierbeti amestecul pana da in clocot, moment in care il adaugati peste macroul din cuptor.

Vasul se lasa la cuptor pana pestele se rumeneste deasupra si sosul se leaga putin.

Macroul in sos marinat este un preparat care, desi are ingrediente simple si putine are un gust minunat, dulce acrisor si merge foarte bine langa o portie de mamaliguta.

Etichete:

8 Comentarii

  1. Buna seara,
    Dupa cum arata si ce ingrediente are cred ca este pe placul meu. Va promit ca vineri am mai mult timp si voi pune in practica reteta dvs. Multumesc si o sera buna.

  2. La o asa prezentare nu ai cum sa rezisti tentatiei!

  3. Arata extraordinar, felicitari! Imi place mult la tine pe blog, pentru ca ai fotografii superbe :) Noi suntem mari iubitori de macrou cu (dar si fara) sos, asa ca apreciez cum se cuvine acest preparat :)

  4. Arata tare bine!

  5. Eu ador pestele! Cu siguranta voi pregati si aceasta reteta! Grozav arata!

  6. Un deliciu.Ma primesti la masa?

  7. Este una din retetele care se afla de mult pe lista de asteptare.. Arata foarte bine!!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>