Macaroane cu nuca si pesmet

Desertul acesta il stiti cu siguranta din copilarie si cred ca nu exista ceva mai simplu, mai rapid si in aceeasi masura mai delicios si plin de aduceri aminte.

Pentru bunica era mai degraba un mic dejun satios si tin minte ca ni-l facea cu acele macaroane groase care existau pe atunci in comert iar nuca o trecea doar de cateva ori pe sub facaletul gros si greu dar era o incantare sa gasesti bucatelele caramelizate cu aroma de scortisoara.

Macaroane cu nuca si pesmet, diferit de faptul ca sunt un bun prilej de a va aduce aminte de bunatatile copilariei va va incanta papilele cu textura usor cremoasa a pastelor si cea crocanta a nucilor si pesmetului.

Ingrediente:
(pentru doua portii)

-200 g macaroane,
-o lingura de unt sau doua linguri ulei,
-3-4 linguri de zahar tos,
-o lingura de pesmet,
-un varf de cutit de scortisoara,
-3 linguri nuca macinata,

Preparare:

Macaroanele cu nuca si pesmet se prepara simplu ca buna ziua.
Incepeti prin a fierbe macaroanele, sau alte paste pe care le aveti la indemana, conform instructiunilor.

In timpul acesta topiti o lingura de unt la foc mic ca sa nu se arda si adaugati zaharul, pesmetul si nuca macinata. Zaharul il puteti adapta in functie de cat de dulci doriti pastele, cantitatea nefiind batuta in cuie.

preparare macaroane cu nuca si pesmet

Mariti focul si caramelizati totul amestecand continuu timp de doua minute pana amestecul capata culoare aramie si simtiti mirosul de nuca prajita iar scortisoara incepe sa isi elibereze aroma inconfundabila.

NU va speriati daca amestecul tinde sa se stranga in mici „bulgarasi” pentru ca se vor sfarama usor cu paleta.

Pastele fierte si scurse se adauga direct in tigaie fara a fi racite sau trecute sub jet de apa rece si se amesteca asa incat celelalte ingrediente sa imbrace pastele.

Macaroanele cu nuca si pesmet se servesc calde si pot constitui un mic dejun copios si usor de facut care va va ajuta sa incepeti ziua in forta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>