Cum se vopsesc ouale pentru Paste

Cu toate ca primavara asta este foarte timida si ne-am dori sa avem ceva mai mult soare ne respectam cum se cuvine toate ritualurile pentru sarbatorile care bat la usa, incepand cu nelipsita curatenie si continuand cu pregatirea meselor de Paste.

Fara indoiala ca pe mesele noastre incarcate de bunatati multe si felurite sunt nelipsite ouale rosii pe care gospodinele le pragatesc in zilele premergatoare sarbatorii pascale.

Ingrediente:

-oua,
-vopsea rosie,
-otet,
-ulei,

Preparare:

Cum se vopsesc ouale pentru Paste este un lucru simplu pe care orice gospodina il stie vazandu-l mereu la mama sau bunica insa m-am gandit ca, pentru cititorii tineri nu strica sa punctez cateva lucruri pe care de multe ori le omitem cu sau fara stiinta.

In primul rand trebuie sa alegem oua proaspete, cu coaja cat mai tare, daca este posibil cele de tara si pentru ca vopseaua sa aiba o culoare frumoasa cele mai potrivite sunt cele albe.

oua

Incepem prin a degresa ouale, spalandu-le bine cu detergent de vase dupa care le clatim din belsug cu apa calduta. Astfel vopseaua va adera bine si uniform pe o suprafata curata si lipsita de grasimi.

Dupa ce au fost spalate ouale se pun la fiert in apa rece intr-un vas incapator asa incat apa sa le acopere bine.

In nici un caz nu vom pune ouale in apa fiarta pentru ca diferenta de temperatura le va crapa din start.

Ouale se fierb timp de 4 min din momentul in care apa a inceput sa dea in clocot, pentru a fi cleioase si 6 minute pentru o consistenta mai tare.

Dupa ce au fiert se scot ouale din apa fiarta si se controleaza dandu-le la o parte pe cele fisurate.

Vopseaua, fie ea lichida sau praf se va prepara conform instructiunilor insa nu trebuie sa lipseasca adaosul de otet care va fixa culoarea si o va face mai stralucitoare.

Ouale, calde inca se vor scufunda complet in vopseaua fierbinte preparata dinainte, pret de cateva minute, dupa care se scot la scurs pe prosoape de hartie sau ziare intorcandu-le de cateva ori asa incat sa nu se pateze acolo unde se prelinge vopseaua.

cum se vopsesc ouale

Dupa ce s-au racorit putin inmuiem un servet de hartie in ulei si ungem fiecare ou, astfel incat vopseaua sa capate un luciu frumos.

Acest lucru se face cand ouale sunt caldute, nu reci, pentru ca uleiul sa patrunda in pori si sa nu lase oul unsuros ci numai sa ii dea stralucire.

Sa aveti spor la pregatiri si sarbatori fericite!

4 Comentarii

  1. Sunt foarte frumos inrosite. Spor la gatit bunatati pt Paste, multa insiratie.

  2. Sarbatori fericite!

  3. Hristos a Inviat! Foarte frumoase sunt ouale :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>