Cotlet de porc in sos de rosii

Este foarte adevarat ca uneori sunt de preferat lucrurile simple, cum ar fi aceasta fripturica ce nu implica mare filozofie asa incat sa simti din plin ingredientul de baza iar aromele sa nu se combata una pe alta.

Cotlet de porc in sos de rosii, o mancarica gustoasa, cu gust dulce acrisor ce poate fi servita alaturi de piureuri, orez sau paste sau, de ce nu alaturi de o portie zdravana de mamaliga asa, ca la mama acasa.

Ingrediente

pentru doua portii

-500 g cotlet de porc, cu sau fara os,
-300 ml suc de rosii,
-o lingura pasta de rosii sau cateva rosii din conserva,
-sare,
-piper negru macinat,
-2 linguri ulei,
-o priza de cimbru uscat,
-2-3 graunti de usturoi(optional),
-o lingurita boia de ardei dulce,

Preparare

Cum va spuneam este o mancare simpla care nu va va solicita nici prea mult timp nici vreo atentie deosebita asa ca incepeti prin a spala cotletul si a-l usca in prosop de hartie.

Desigur ca puteti alege de voie si dupa placul inimii ceafa sau pulpa de porc, taiate in bucati groaase de doi centimetrii.

Intr-o tigaie incapatoare incingeti uleiul si prajiti carnea (asezonata simplu cu sare si piper) la foc mediu, cate 2-3 min pe ambele parti, asa incat sa faca repede crusta la exterior si sa se pastreze suculenta.

preparare cotlet in sos de rosii

Scoateti carnea intr-un vas termorezistent (care va lua calea cuptorului) si in grasimea ramasa adaugati sucul de rosii in care ati diluat o lingurita boaia de ardei dulce.

Lasati sa dea in clocot, potriviti de sare, adaugati o priza de cimbru si ceva piper macinat (sau boabe) si turnati amestecul fierbinte peste carne, in vas.

Daca doriti un plus de aroma puteti pune doi-trei catei de usturiu intregi astfel incat sa se simta subtil, nu ca la un sos de rosii cu usturoi.

Dati vasul la cuptor la 180 C pentru 50-60 de minute pana sosul se leaga usor si carnea este patrunsa.
In acest timp verificati nivelul lichidului din cand in cand si intoarceti cotletele macar o data.

cotlet cu sos de rosii

Cotletul de porc in sos de rosii se poate prepara atat cu rosii din conserva cat si cu rosii proaspete, caz in care va avea o savoare deosebita.

2 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Imi place mult. Vin la masa!

  2. Genul asta de mancare imi place foarte tare!! Si sa fim seriosi, cam asta mananca romanul in viata de zi cu zi.. Dupa o zi de munca, nu prea iti mai arde de fonfeuri :)
    Te pup

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>