Trandafiri din foietaj si mere

Alaturarea dintre mar, foietaj si scortisoara este o combinatie pe care eu o ador si probabil multe alte persoane, o ador pentru ca mirosul de mar copt si scortisoara ma trimit de fiecare data in bucataria bunicii, la zilele copilariei lipsite de griji.

Trandafiri din foietaj si mare sunt o varianta eleganta si de efect a merelor in foietaj care, in ciuda aparentelor este foarte simplu de realizat.

Ingrediente:

-400 g aluat foietaj,
-2-3 mere,
-scortisoara macinata,
-zahar pudra pentru ornat,

Preparare:

Desi poate parea o „lucratura” sofisticata tehnologia este extrem de simpla, ideea fiind cea care face toata treaba.

Iata cum facem trandafirii din foietaj si mere: in primul rand lasam aluatul sa ajunga la temperatura camerei dupa care il taiem in fasii cu latimea de 2-2,5 cm si lungimea de 20 cm asa incat trandafirii sa nu iasa nici prea mari nici prea mici.

Merele se taie in jumatati si se scot cotoarele dupa care se feliaza in felii cat mai subtiri asa incat sa fie elastice sa putem rula bine aluatul.

Feliile de mar se aseaza pe aluat suprapunandu-le putin, lasand la baza fasiei jumatate de centimetru, asa incat ulterior sa putem strange aluatul.

La partea opusa a fasiei felia de mar trebuie sa iasa putin in exterior asa incat odata rulat aluatul, felia de mar va deveni o petala.

Pudram feliile de mar cu scortisoara macinata si rulam fiecare fasie iar la partea de jos strangem usor spre interior aluatul.

preparare trandafiri din foietaj si mere

Trandafirii astfel obtinuti se asaza in tava de aragaz neunsa si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mare pentru cateva minute ca aluatul sa inceapa a se desface in foite, dupa care putem reduce focul pana se rumenesc frumos.

Trandafirii din foietaj si mare se lasa sa se racoreasca si se pudreaza cu zahar pudra simplu sau, pentru un plus de aroma, cu zahar pudra vanilat.

Un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>