Spirale cu cascaval

Desi nu sunt prea incantata de ideea de a framanta ceva, in ultima vreme incerc sa abordez lucrurile si sub aspectul asta pentru ca nu se cade sa neglijam excat ce este mai usor.

Spirale cu cascaval pot constitui o gustare satioasa in timpul zilei sau le puteti consuma la micul dejun, ele fiind bune atat calde cat si reci.

Ingrediente:

-5oo g faina,
-1/2 lingurita sare,
-20 g drojdie proaspata,
-200 ml lapte caldut,
-un ou,
-50 g zahar,
-75 ml ulei,
-cascaval ras,

Pentru uns

-un galbenus,
-2 linguri de ulei,

Preparare:

Prepararea spiralelor cu cascaval este asemanatoare cu a batoanelor cu mac asa ca vom incepe prin a pregati aluatul.

Pentru asta incalzim putin laptele si sfarmitam bine drojdia pe care o vom freca cu o lingura de zahar, una de faina si putin lapte caldut.

Trebuie sa obtinem un amestec ca cel de clatite ce constituie maiaua pe care o dam la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Intr-un vas incapator cernem faina in care adaugam sarea, facem o gropita in mijloc si turnam maiaua.

Tot acum vom adauga oul intreg, uleiul si laptelele caldut (in care am dizolvat restul de zahar) si vom framanta un aluat elastic ce se va prelucra cu usurinta.

Asezam aluatul (acoperit cu un prosop curat de panza) intr-un loc cald si il lasam la dospit.

Pe planul de lucru se imparte aluatul in bucati mici, cam cat o mana si se ruleaza fasii lungi si subtiri (cu grosimea de un deget).

Aici trebuie sa va precizez ca, asa cum observati nu am folosit faina pe planul de lucru ci doar am uns putin, la nevoie mainile cu ulei, asta pentru ca faina nu ar face decat sa va ingreuneze munca, aluatul nu ar adera bine si nu l-ati prelucra cum trebuie pentru ca faina il face sa alunece.

preparare spirale cu cascaval

Fasia se da in doua si se rasuceste ca in poza, se taie la lungimea dorita si se aseaza in tava unsa cu ulei.

Se procedeaza asa pana se umple tava care se acopera si se lasa din nou la dospit pentru cca jumatate de ora.

preparare spirale cu cascaval

Se ung spiralele cu galbenus frecat cu 2 linguri de ulei si se presara deasupra cascaval ras, dupa care se dau la cuptor pana se rumenesc(cam 40 min).

Daca va place ca spiralele cu cascaval sa fie usor sarate puteti adauga un praf de sare in compozitia de ou cu ulei cu care le ungeti.

spirale cu cascaval

Sa aveti pofta si spor la …spiralat!

Un comentariu

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Hop si eu la asa bunataturi!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>