Prajitura de post cu crema de gris

Prajitura de fata v-o recomand atat pentru perioada postului dar, avand in vedere simplitatea si faptul ca este delicioasa si se incadreaza cu succes la categoria economice si rapide o puteti face ori de cate ori este nevoie.

Cand am postat prajitura de post cu cacao v-am sugerat sa retineti blatul pentru ca ne va fi de mare folos si iata ca il vom face din nou chiar azi.

Prajitura de post cu crema de gris are un gust dulce acrisor care va va cuceri cu siguranta si care va va face sa uitati ca nu are lapte, unt sau alte ingrediente de origine animala.

Ingrediente:

Pentru blat

-200 g faina,
-3 linguri cacao,
-200 g zahar tos,
-100 ml ulei,
-300 ml apa minerala,
-1/2 plic praf de copt,
-coaja rasa de lamaie, esenta de rom, etc.,

Pentru crema

-100 g margarina la temperatura camerei,
-50 g zahar pudra,
-200 g gem de fructe sau marmelada,
-3 linguri de gris,

Pentru ornat

-nuca de cocos,

Preparare:

Asupra prepararii blatului nu voi reveni pentru ca il puteti prepara asa cum v-am aratat pe larg aici. Am sa precizez doar ca vorbim de o tava cu dimensiunile de 28/20, asta daca nu alegeti sa faceti prajitura cu doua blaturi si crema la mijloc, caz in care este de preferat sa turnati compozitia intr-o tava mare de aragaz si sa impartiti blatul in doua.

Asadar vom pregati blatul cum am aratat si dupa ce s-a copt il scoatem din tava si il lasam la racit, timp in care vom pregati crema care este una foarte simpla si in acelasi timp delicioasa.

Vom fierbe din timp trei linguri de gris pe care le lasam sa se raceasca complet dupa ce am acoperit vasul cu o folie sa nu formeze crusta.

Frecam margarina moale cu cele 50 g zahar pudra, cantitate pe care o puteti modifica dupa gust si nevoi, adica, daca folositi un gem acrisor puteti plusa putin iar in caz contrar, daca gemul sau marmelada folosite sunt suficient de dulci puteti reduce cantitatea de zahar.
Ideea este ca trebuie sa obtinem o crema acrisoara care va da un gust racoritor prajiturii de post cu crema de gris.

Dupa ce am frecat margarina cu zaharul adaugam si incorporam treptat grisul rece si la sfarsit gemul de fructe. Putem aduce un plus de aroma cu putina coaja rasa de lamaie si crema este gata.

preparare crema cu gris

Intindem crema peste blatul de cacao bine racit si presaram nuca de cocos deasupra.

prajitura de post

Prajitura de post cu crema de gris poate fi facuta cu orice tip de gem insa cel de visine sau caise ii dau un gust deosebit.

Un comentariu

  1. Arata fantastic si cu siguranta o voi incerca!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>