Pizza cu ton

Pizza, intr-o forma sau alta, este adorata de toata lumea. Nu cred sa existe vreo persoana care sa nu iubeasca macar o varianta din multele pe care le are acest preparat delicios.

Pizza cu ton este preferata mea, nici nu s-ar putea altfel avand in vedere ca sunt mare amatoare de tot ce se numeste peste, este un deliciu pe care ar trebui sa-l incercati poate chiar mai des decat variantele cu salam sau sunca.

Ingrediente:

-500 g faina,
-200 ml apa calduta,
-un ou,
-10 g drojdie proaspata,
-1/2 lingurita sare,

Umplutura

-ciuperci,
-masline,
-porumb din conserva,
-o conserva ton in suc propriu,
-sos de rosii,
-piper negru macinat,
-cimbru, oregano, busuioc,
-cascaval ras,

Preparare:

Pornim prin a pregati aluatul pentru blatul de pizza, adica intr-un castron incapator cernem faina si adaugam sarea, oul si uleiul.

preparare pizza cu ton

Drojdia o dizolvam in putina apa calduta si incepem sa framantam aluatul pana terminam de incorporat faina si apa.

Acoperim vasul cu un prosop curat de panza si lasam la dospit la loc calduros.

In acest timp pregatim umplutura adica feliem maslinele, ciupercile,
scurgem tonul si porumbul si dam pe razatoarea mare cascavalul.

Pentru condimentare puteti alege un amestec de pizza din comert insa eu prefer sa amestec sosul de rosii cu piper macinat, cimbru(sau oregano) si busuioc, toate uscate si maruntite si vreau sa va spun ca sunt suficiente pentru o pizza condimentata corespunzator.

Cand aluatul s-a dospit se imparte in 2-3 bucati, functie de marimea tavii si se intinde cu mainile unse cu ulei, nu cu sucitorul pentru ca vom avea nevoie de faina in plus si vrem ca blatul sa ramana pufos chiar daca este subtire.

Intepam cu furculita din loc in loc sa nu se ridice la copt si incepem sa asezam umplutura dupa ce, desigur am uns blatul cu sosul de rosii cu condimente. La sfarsit adaugam cascavalul ras sau mozzarella daca doriti.

preparare pizza cu ton

Pizza se coace in cuptorul preincalzit la 200C timp de 10-15 min, avand in vedere ca blatul este unul foarte subtire.

Pizza cu ton este un preparat simplu dar foarte indragit, blatul usor crocant va fi completat de minune de aromele condimentelor, dulceata porumbului si savoarea ciupercilor.

2 Comentarii

  1. Big like! Cine nu iubeste pizza cu ton…:x
    Arata apetisant!

  2. Acum cateva zile am facut si eu, ca de mult imi era pofta! Pup

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>