Biscuiti spritati cu vanilie

Se stricase de ceva vreme vechea „jucarie” si vrand nevrand a trebuit sa imi cumpar alta, ca nu se stie cand si pentru ce trebuie la casa omului!

Zis si facut dar odata luata trebuie si incercata ca, cine si-ar tine lucrul nou prea mult timp fara sa aiba curiozitatea de a-l folosi?

Asa ca cel mai comod si rapid lucru e sa ne apucam indata de niste biscuiti, ca-s la indemana si cat faci sa torni o tava-doua?

Biscuiti spritati cu vanilie, caci despre ei e vorba au o aroma deosebita, sunt fragezi si pot deveni chiar si mai fragezi daca reusiti sa le rezistati pana a doua zi…

Ingrediente:

Pentru doua tavi de aragaz

-200 g unt moale,
-150 g zahar pudra,
-un praf de sare,
-3 plicuri zahar vanilat,
-o lingurita praf de copt,
-un ou,
-500 g faina,

Preparare:

Ca sa preparam biscuiti spritati cu vanilie incepem prin a aduce untul la temperatura camerei, dupa care masuram si desertam peste el, (dupa ce l-am pus intr-un vas, evident) 150 g de zahar pudra, cele trei plicuri de zahar vanilat si le frecam pana amestecul devine cremos.

Adaugam oul intreg si un praf de sare iar la sfarsit, adica dupa ce am incorporat bine oul, faina cernuta cu praful de copt.

preparare biscuiti spritati

Framantam aluatul dupa care vom incepe sa spritam biscuitii direct pe tava neunsa (aluatul avand suficienta grasime incat sa nu se lipeasca).

Biscuitii spritati cu vanilie se coc in cuptorul preincalzit la 200 C timp de 10-15 min, mai precis pana in momentul in care li se rumenesc usor marginile.
Nu lasati biscuitii sa se rumeneasca deasupra pentru ca isi vor pierde fragezimea.

Dupa cum spuneam biscuitii se fragezesc mai bine incepand de a doua zi si pot fi pastrati in pungi sau cutii de hartie mai mult timp, la loc uscat si racoros.

Biscuiti spritati cu vanilie putem face si cu untuta, asa cum ii facea bunica. Cu siguranta va mai amintiti de forma aceea pe care o atasa masinii de tocat carne cu care facea niste biscuiti de se topeau in gura.

4 Comentarii

  1. Tare buni, fragezi!
    Ma tot gandeam cu ce ii facea bunica, apoi mi-am dat seama, e vorba de untura,nu?:))))
    Te pup, weekend frumos!

  2. Si cu untura dar si cu marga. Rama , ies DELICIOSI .

  3. Ce buni sunt!!! Nu te-am vizitat de mult, vad ca ai facut o multime de bunatati, incep sa rasfoiesc intai deserturile. :)

  4. Tare frumosi sunt si tare mi s-a facut pofta de biscuitii astia, care imi aduc aminte de copilarie :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>