Sos de sfecla rosie

Adevaratul gust al sfeclei rosii l-am descoperit nu de mult timp, pentru ca, de sa nu recunosc nu prea ma impacam cu ideea de a o folosi in bucatarie prea mult, exceptie facand acea salata pentru iarna pe care o conservam la borcan.

Gusturile si preferintele mi s-au schimbat intre timp si vreau sa spun ca acum mi se pare delicios orice preparat cu aceasta radacinoasa, ii ador gustul si culoarea.

Sos de sfecla rosie puteti alatura oricarei fripturi dar mai ales preparatelor din peste.

Ingrediente:

-500 g sfecla rosie,
-100-150 g smantana,
-sare,
-piper negru macinat,
-o lingura de mustar,
-2 linguri ulei de masline,

Preparare:

Din „experienta” mea am observat ca sfecla rosie isi pastreaza mai bine culoarea prin coacere decat prin fierbere asa ca am copt mai intai sfecla la cuptor pana s-a inmuiat bine.

Daca sfeclele sunt micute le puteti pune ca atare pe o tava de copt, daca nu, puteti taia in bucati (dupa ce ati spalat-o bine) pentru a scurta timpul de coacere.

Odata coapta sfecla nu ramane decat s-o lasati sa se raceasca si sa o curatati de coaja, dupa care o taiati in cuburi mici pe care le maruntiti cu ajutorul unui blender pana obtineti o pasta.

pasta de sfecla

Sosul de sfecla rosie se obtine amestecand aceasta pasta cu smantana si asezonand cu sare si piper iar pentru un plus de savoare puteti adauga o lingura de mustar si, in fine, uleiul de masline.

Deasemenea, pentru un plus de aroma si daca, bineinteles va place, puteti adauga cateva seminte de chimen in timp ce blendati sfecla.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>