Prajitura de post cu cacao

Prajitura de post cu cacao este de o simplitate extraordinara dar atat de buna incat nici nu veti simti ca este o prajitura fara ou sau lapte. In plus, cu siguranta veti incepe sa folositi acest blat pentru prajituri cu crema
pentru ca este foarte economic si gustos.

Ingrediente:

Pentru o tava de 28/20

-200 g faina,
-3 linguri de cacao,
-200 g zahar,
-1/2 plic praf de copt,
-un praf de sare,
-100 ml ulei,
-300 ml apa minerala,
-arome,

Preparare:

Prajitura de post cu cacao este atat de simpla incat va dura mai mult strangerea ingredientelor decat prepararea in sine, asa ca in cinci minute va fi la cuptor.

Pur si simplu luati un castron in care puneti ingredientele uscate adica, faina, cacao, zahar, praf de copt si un praf de sare si amestecatile bine cu un tel sa se omogenizeze bine si astfel cacaua sa se distribuie uniform in toata masa.

Se adauga treptat apa minerala amestecand bine sa nu se formeze cocoloase si la sfarsit uleiul. Compozitia se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu timp de 35-45 min.

Deoarece prajitura are culoare inchisa si nu veti observa cand se rumeneste este bine sa o incercati cu scobitoarea dupa trezeci de min si, ca la orice blat nu deschideti cuptorul in primele cinsprezece min.

Prajitura de post cu cacao se poate servi pudrata cu zahar sau glazurata cu diverse glazuri sau sosuri de fructe.

2 Comentarii

  1. Tare frumos ti-a iesit prajiturica asta de post. Si eu am facut ceva asemanator :)
    Te pup!

  2. Rocsy Ciobanu says:

    Este o prajitura de post foarte buna!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>