Prajitura cu foi de napolitana si blat

Prajitura cu foi de napolitana si blat este un desert deosebit cu aroma de vanilie si gust de napolitana, un blat umed si pufos care face ca prajitura sa fie spornica.

Ingrediente:

Pentru blat

-5 oua,
-5 linguri de zahar,
-5 linguri ulei,
-5 linguri de faina,
-1/2 plic praf de copt,
-2 plicuri zahar vanilat,
-2 foi de napolitana,

Pentru crema

-200 ml frisca lichida,
-100 g ciocolata alba,
-2 linguri nuca de cocos,

Pentru ornat
-o lingura nuca de cocos,

Preparare:

Pentru prajitura cu foi de napolitana si blat incepem prin a pregati pandispanul. Cantitatile folosite sunt pentru o tava de 28/20 mai precis jumatate din dimensiunile celei de aragaz.

Separam ouale si batem albusul spuma cu un praf de sare si zaharul pe care il adaugam treptat. Galbenusurile le frecam cu uleiul si amestecam cele doua compozitii.

Faina amestecata cu praful de copt o incorporam usor, prin rasturnare ca sa nu se piarda aerul incorporat si blatul sa creasca.

Punem compozitia in tava unsa si tapetata si coacem blatul la foc mediu timp de 35 min, pana trece testul scobitorii.

Pentru crema rupem ciocolata in bucatele si o topim in cele 200 ml frisca lichida, la foc mic sau pe baie de abur avand grija sa nu incalzim frisca prea tare. Un truc simplu pe care il puteti folosi aici, ca sa nu gresiti este sa puteti pune mana pe peretii vasului in orice moment pana se topeste ciocolata.

Lasam amestecul sa se raceasca conplet, il dam 15 min la frigider dupa care il mixam pana se ingroasa. Adaugam cele 2 linguri de nuca de cocos si amestecam.

preparare prajitura cu foi de napolitana si blat

Prajitura cu foi de napolitana si blat se monteaza in felul urmator. Asezam o foaie de napolitana pe care ungem cu crema (jumatate de cantitate dupa ce am oprit putina cat sa ungem deasupra).

Urmeaza blatul pe care la randul lui intindem un strat de crema, iar deasupra venim cu cea de a doua foaie de napolitana. Ungem deasupra cu crema oprita si presaram nuca de cocos.

Prajitura cu foi de napolitana si blat se da la rece 2 ore dupa care se taie in cuburi de marimea dorita.

Un comentariu

  1. Arata bestial, imi place mult ideea!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>