Paste cu ton si mazare

Pastele sunt in general foarte iubite de multa lume, pe de o parte datorita gustului si pe de alta parte datorita faptului ca se prepara rapid si usor.

Paste cu ton si mazare, de fapt o salata delicioasa, rapida si consistenta, cu un dressing simplu, ingrediente putine si care nu necesita timp sau indemanare, pe scurt fieful incepatorilor si al persoanelor ocupate.

Ingrediente:

-250 g paste,
-o conserva ton in suc propriu (150 g),
-3 linguri mazare fiarta,
-sare,
-piper negru macinat,
-zeama de la o jumatate de lamaie,
-1-2 linguri ulei de masline,
-patrunjel verde,

Preparare:

Pentru pastele cu ton si mazare incepeti prin a fierbe pastele conform instructiunilor, paste care pot fi spaghetti, tagliatelle, penne sau orice alt tip.

Mazarea poate fi din conserva sau congelata, caz in care va trebui s-o fierbeti pret de cateva minute, pana se inmoaie dupa care o treceti in apa rece (cu gheta ar fi si mai bine) ca sa isi pastreze culoarea verde.

Dressingul pentru pastele cu ton si mazare este, dupa cum spuneam unul foarte simplu.

Puneti intr-un borcanel (sau intr-un bol), sarea, piperul, uleiul de masline si zeama de lamaie si agitati bine (sau bateti cu un tel para daca ati ales bolul).

Pastele fierte si racite rapid (prin trecere sub jet de apa rece) se amesteca cu mazarea, tonul scurs bine si dressingul si se aseaza in farfurii sau boluri iar deasupra se decoreaza cu patrunjel verde tocat marunt.

Toata prepararea retetei de paste cu ton si mazarea dureaza circa un sfert de ora asa ca va recomand cu caldura s-o pregatiti ori de cate ori timpul va preseaza.

2 Comentarii

  1. Pastele imi plac mult , la fel si tonul , deci combinatia asta o ador. Primesti musafiri?:)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>