Lapte de pasare

Lapte de pasare este un desert de care nu ai cum sa nu te indragostesti de la prima degustare, cremos si usor va intra cu siguranta in topul preferintelor voastre oricat de tarziu il veti descoperi.

Desi de sorginte franceza, ile flottante cum i se mai spune (insula plutitoare) reteta a devenit traditionla si in alte tari, sub diferite nume.

Ingrediente:

-1/2 l lapte,
-3 galbenusuri,
-3 albusuri,
-un praf de sare,
-o lingurita de otet,
-1oo g zahar,
-o pastaie de vanilie,

Preparare:

Laptele de pasare este un preparat destul de simplu, singurul lucru pe care il aveti de facut este sa aveti grija sa bateti bezeaua asa incat sa fie cat mai tare si sa nu se branzeasca crema de oua.

Incepem prin a separa ouale si a pune la fiert jumatate din cantitatea de lapte la foc mic, impreuna cu semintele din pastaia de vanilie, pe care le scoatem cu varful unui cutit, dupa ce am despicat pastaia pe lungime.

Albusurile se bat spuma tare cu 50 g de zahar adaugat treptat (si dupa ce spuma s-a intarit putin) adaugand de la inceput si un praf de sare.

Spre sfarsitul mixarii adaugam si cateva picaturi de zeama de lamaie sau o lingurita de otet care vor face bezeaua sa isi pastreze bine forma si sa se intareasca.

preparare bezea

Lasam bezeaua de o parte si frecam galbenusurile cu 50 g zahar pana compozitia devine cremoasa si se albeste.

preparare lapte de pasare

Diluam treptat crema de oua cu lapte rece dupa care incepem sa adugam cate putin din cel fierbinte, ideea fiind sa crestem treptat temperatura amestecului fara sa coagulam ouale.

Trecem vasul pe baie de abur pana crema se ingroasa putin, amestecand in permanenta. Nu tineti sa obtineti o crema foarte groasa pentru ca se va branzi daca o fierbeti excesiv.

Puneti bezeaua in forme si dati fie la cuptorul cu microunde (cam pentru un minut), fie la cuptorul normal pentru cca 10 min, functie de inaltimea formelor.

Crema de oua se imparte in cupe si deasupra se aseaza bulgarasii de bezea. Pentru decor se pot folosi fulgi de migdale, cacao, zahar caramelizat etc. Se serveste rece.

Un comentariu

  1. De mine ai scapat.. dar daca vede sor`mea… direct la usa ta este! :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>