Cornuri cu gem

Cornuri cu gem avem azi la micul dejun, dragii mei, cornuri care ne amintesc cu siguranta de dulciurile bune si simple ale copilariei.

Desi este forte adevarat ca necesita ceva mai mult timp pregatirea lor, merita sa incercam macar odata aceste cornuri, sa ne aducem aminte diminetile in care bunica sau mama ni le punea alaturi de o cana de lapte sau ceai cald.

Ingrediente:

-50 g zahar,
-100 ml lapte,
-un ou,
-15 g drojdie proaspata,
-50 ml ulei (sau unt topit),
-300 g faina,

Pentru umplut

-gem de fructe, marmelada,

Pentru uns cornurile

-un galbenus,
-2 linguri ulei sau unt topit,

Preparare:

Desi prepararea acestor cornuri cu gem nu presupune nimic spectaculos trebuie sa avem timpul necesar sa parcurgem cateva etape.

In primul rand punem impreuna drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut si le amestecam sa se dizolve.
Adaugam 3 linguri de faina, omogenizam si lasam la loc cald pana aceasta compozitie isi dubleaza volumul, obtinand astfel maiaua.

Dupa ce maiaua a crescut o rasturnam peste restul de faina in care am facut o gropita suficient de mare ca maiaua sa nu se reverse.

Intr-un bol batem cu o furculita oul, si restul de zahar, uleiul si laptele caldut.

Incepem sa incorporam maiaua si treptat amestecul de lapte ou si ulei si astfel vom framanata aluatul pentru cornuri cu gem.

Acest aluat se acopera cu folie alimentara sau cu un prosop de panza curat si se lasa la dospit intr-un loc bine incalzit, eventual langa o sursa de caldura.

Aluatul dospit se intinde in foaie subtire, de cca 1/2 cm si se taie in triunghiuri de marimea dorita, asa cum se vede in poza.

preparare cornuri cu gem

Pe fiecare triunghi, mai precis la baza lui, se pune umplutura de gem si se ruleaza cornul.

Se aseaza cornurile astfel obtinute in tava unsa lasand distanta intre ele ca sa poata creste. Se acopera tava si se dau cornurile din nou la dospit, in aceleasi conditii, pentru 40-50 min.

preparare cornuri cu gem

Intre timp incingem cuptorul si amestecam un galbenus cu 2 linguri de ulei, ca la o maioneza, amestec cu care vom unge din plin cornurile dospite inainte de a le da la cuptor.

Dupa ce am facut si lucrul acesta coacem cornurile cu gem la foc mediu pana se rumenesc frumos adica pret de vreo 30 min.

Cornuri cu gem, aceste delicioase produse de patiserie pot constitui un mic dejun complet sau o gustare in timpul zilei, alaturi de un ceai sau o cafea…

Etichete:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>