Ciuperci cu usturoi si patrunjel

Ciuperci cu usturoi si patrunjel – cea mai rapida garnitura pe care o puteti obtine si, in acelasi timp o mancare delicioasa si satioasa pentru zilele de post.

Ingrediente:

-500 g ciuperci,
-2 linguri ulei masline sau de floarea soarelui,
-sare,
-piper negru macinat,
-4-5 catei de usturoi,
-o legatura mica de patrunjel,

Preparare:

Ciuperci cu usturoi si patrunjel puteti prepara ori de cate ori nu aveti prea mult timp la dispozitie avand in vedere ca in cateva minute aveti pe masa o mancare excelenta.

In primul rand spalati bine ciupercile. Daca ati ales ciuperci mici le taiati pur si simplu pe lungime. Daca cipercile sunt mai mari detasati palariile de picior si feliati.

Usturoiul se curata si se zdrobeste dupa care se caleste fare a se arde in cele doua linguri de ulei.

Personal prefer aceasta varianta pentru ca usturoiul capata o aroma mult mai placuta si nu va acoperi gustul ciupercilor, simtindu-se atat cat trebuie fara a fi prea puternic.

preparare ciperci cu usturoi

Adaugam ciupercile feliate si le dam la foc iute, asa incat sa scurtam timpul de preparare si sa nu fierbem ciupercile in exces.

Lasam sa se evapore tot lichidul avand grija sa amestecam mereu deoarece focul este rapid.
Toata treaba asta va dura cel mult 5 min.

Se inchide focul si se asezoneaza cu patrunjel verde tocat marunt.

Ciuperci cu usturoi si patrunjel putem pregati alaturi de orice tip de carne sau, daca vrem o mancare de post le putem servi pur si simplu alaturi de o portie de orez sau paste.

Un comentariu

  1. Pentru mine, nu exista garnitura mai buna! Ador ciupercile cu usturoi si patrunjel. Nici nu mai trebuie altceva!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>