Prajitura cu branza si gris

Am mancat aceasta prajitura pentru prima oara in casa unei prietene si am fost placut surprinsa de consistenta ei cremoasa si aroma deosebita.

Desi am vazut ca exista si varianta in „straturi” mi s-a parut mult mai rapid sa amestec totul si cred ca rezultatul nu a avut cu nimic de suferit, dimpotriva as zice ca am avut avantajul de a scurta timpul de preparare.

Prajitura cu branza si gris este simpla si destul de rapida asa ca v-o recomand cu caldura ori de cate ori aveti pofta de un desert bun si ecomomic.

Ingrediente(pentru o tava de 30/20)

-125 g gris,
-2 linguri faina,
-1/2 lapte,
-3 oua mari,
-6 linguri de ulei,
-un plic zahar vanilat,
-100 g zahar,
-o esenta de rom,
-o mana de stafide,
-250 g branza rasa,
-o lingurita praf de copt,

Preparare

Dupa cum va spuneam nu e nici o mare filozofie sa faci prajitura cu branza si gris.

Incepeti prin a fierbe grisul in lapte pana compozitia se intareste ca o mamaliguta avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Punem stafidele in rom sa se hidrateze si asteptam sa se raceasca complet grisul fiert in lapte.

Separam ouale si batem spuma albusurile cu zaharul turnat treptat.

Galbenusurile si uleiul le incorporam in grisul fiert care, inca o data precizez, trebuie sa fi fost racit complet. Tot aici adaugam branza dupa ce am dat-o pe razatoarea mare.

Incorporam prin rasturnare spuma de albus si adaugam stafidele inmuiate in rom iar la sfarsit cele doua linguri de faina pe care le-am cernut impreuna cu praful de copt.

Turnam aceasta compozitie in tava unsa si tapetata cu faina si o netezim bine, iar deasupra punem din loc in loc cuburi mici de unt sau turnam in fir subtire ulei pentru a se rumeni frumos.

preparare prajitura cu branza si gris

Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 C pentru cca 45 min pana se rumeneste frumos deasupra. Nu incercati daca este coapta cu scobitoarea pentru ca dupa cum v-am spus are o consistenta cremoasa asemanatoare unei budinci.

Prajitura cu branza si gris odata coapta se lasa sa se racoreasca, se taie in cuburi si se pudreaza cu zahar.

Un comentariu

  1. Ce rapid se face,apoi ador dulciurile cu branza. Fur reteta, mersi! toate cele bune..pa!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>