Tarta cu mere si scortisoara

O prajitura cu mere ramane un desert apreciat indiferent de sezon, un desert pe care bunicile si mamele noastre ni-l pregateau in clipele de ragaz.

Tarta cu mere si scortisoara este simpla dar cu arome puternice, irezistibila si pentru cele mai rafinate gusturi.

Ingrediente:
(pentru o tava de tarta cu diametru de 20 cm)

Aluat
-3 galbenusuri,
-200 g unt (sau margarina),
-50 ml lapte,
-un praf de sare,
-o lingurita praf de copt,
-o lingura de zahar,
-300 g de faina,

Umplutura
-150 g zahar,
-1 kg de mere,
-un praf de scortisoara,
-o lingura cu unt,
-o lingura de gris,

Preparare:

Iata cum se prepara o tarta cu mere in cativa pasi simpli.

In primul rand aducem untul la temperatura camerei dupa care separam galbenusurile.
Untul taiat cubulete se amesteca cu faina in care am pus praful de copt si sarea.

Adaugam pe rand galbenusurile si le incorporam bine dupa care adaugam laptele rece pentru o mai buna omogenizare.

Impachetam aluatul framantat in folie de plastic si il dam la rece pentru 30 min ca sa se intareasca untul si astfel aluatul sa fie mai usor de prelucrat.

Intre timp curatam merele si le taiem cubulete.

Amestecam merele cu zaharul si le calim in unt pana se inmoaie, inchidem focul si adaugam scortisoara si daca merele sunt prea zemoase putem adauga o lingura de gris care va absorbi excesul de lichid.

Se lasa umplutura la racit dupa care aluatul se intinde in foaie cu grosimea de 1 cm.
Se asaza foaia in tava si se indeparteaza excesul pe care il vom folosi pentru gratarul de deasupra.

Se inteapa foaia din loc in loc si se umple tarta cu merele calite.

preparare-tarta-cu-mere

Pentru partea de deasupra a tartei cu mere si scortisoara intindem restul de aluat in foaie subtire si decupam fasii cu latimea de un cm pe care le vom impleti ca in fotografie.

preparare-tarta-cu-mere

Tarta cu mere si scortisoara se coace la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana se rumeneste frumos.
Se poate pudra cu zahar dupa ce s-a racorit putin.

8 Comentarii

  1. Ce mult imi plac tartele cu mere, deci nu refuz o felie delicioasa de tarta de la tine!

  2. Ador tartele, mai ales cele cu fructe proaspete.Arata grozav si combinatia mere-scortisoara chiar nu da gres nicioata.Pupici Teo !

  3. Imi plac mult de tot tartele. Nu te poti satura niciodata de asa ceva :)

  4. Delicioasa tarta!!!

  5. Rocsy Ciobanu says:

    Mmm, ce delicioasa!

  6. Deci: vroiam sa fac o tarta cu mere si…iote acum e in cuptor! ;)

    Multam pt reteta! (Gustul il voi afla mai tarziu) – dar am gustat deja din coca si e bunaaa ;)

  7. DELICIOASA!!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>