Prajitura cu morcovi

Caut de ceva vreme sa incerc aceasta prajitura care mi-a starnit curiozitatea chiar daca am avut ceva idei preconcepute in ce priveste combinatia cu morcovi.

Prajitura cu morcovi s-a dovedit a fi cu nimic mai prejos decat oricare alta prajitura, dimpotriva, as putea spune ca are un plus de gust si savoare la care nu ma asteptam.

Ingrediente:
(pentru o tava de 20/28)

-4 oua,
-200 g zahar,
-200 ml ulei,
-o lingurita praf de copt,
-un praf de sare,
-stafide(optional),
-300 g morcov ras,
-coaja rasa de lamaie,
-350 g faina,

Preparare:

Pentru a prepara prajitura cu morcovi incepeti prin a curata si spala morcovii dupa care ii dati pe razatoarea mica.

Separati ouale si bateti spuma albusul cu un praf de sare si cand incepe sa se intareasca adaugati treptat zaharul si continuati mixarea.

Galbenusurie se freaca cu uleiul si se adauga peste spuma de albus la fel ca morcovul ras, stafidele si coaja de lamaie.

preparare prajitura cu morcovi

Faina se cerne impreuna cu praful de copt, se adauga la restul de ingrediente si se amesteca usor, prin rasturnare pentru ca albusul sa nu piarda aerul pe care l-am incorporat si prajitura sa nu creasca.

In tava unsa si tapetata se toarna compozia prajiturii cu morcovi, se netezeste cu o spatula si se da la cuptorul incins la 200 C.

Prajitura cu morcovi este coapta cand s-a rumenit deasupra si trece testul scobitorii.

Dupa ce s-a copt( pret de 35-40 min) se lasa sa se racoreasca si se taie in cuburi.

Prajitura cu morcovi se poate servi pudrata, cu glazura sau cu diverse sosuri dulci. La fel de bine merge insiropata cu suc de portocale alaturi de putina frisca.

Etichete:

3 Comentarii

  1. Imi plac prajiturile cu morcov!

  2. Nu refuz o felita de prajitura pufoasa!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>