Prajitura rasturnata cu visine

Bine v-am regasit dragi prieteni! Multumesc tuturor pentru urari si mii de scuze pentru absenta!

Recunosc ca in perioada asta a anului nu sufar de hiperactivitate dar acum am fericita scuza de a fi mama unei domnisoare proaspat admise la un colegiu pe care ni l-am dorit:)

Deci toate bune si frumoase asa ca sa trecem la…prajiturile noastre, astazi sectiunea „cu fructe”!

Prajitura rasturnata cu visine este un deliciu pe care ar fi pacat sa nu il incercati atat timp cat mai gasiti aceste fructe prin piete sau ograzi proprii.

Ingrediente

pentru o tava de cca 25/30

-1 kg visine bine coapte,
-150 g zahar tos,
-2 linguri gris,

Blat

-6 oua,
-6 linguri de zahar,
-6 linguri de ulei,
-un praf de sare,
-o lingurita praf de copt,
-coaja rasa de a o lamaie,
-esenta de vanilie sau rom,
-6 linguri cu varf de faina,

Preparare

Prajitura rasturnata cu visine este foarte simplu de facut avand in vedere ca nu trebuie decat sa curatam visinele de samburi si sa facem un pandispan, asa ca este exact genul de prajitura ce poate fi facuta atunci cand ne lipseste timpul, pofta, sau inspiratia:)

Dupa ce am spalat si curatat fructele de samburi le asezam sa se scurga de zeama, timp in care v-om pregati un aluat de pandispan simplu.

Adica separam ouale si batem albusul spuma tare cu un praf de sare, dupa care adaugam treptat zaharul continuand sa mixam pana se topesc toate cristalele.

Galbenusurile le frecam cu cele sase linguri de ulei ca la maioneza iar faina o amestecam cu praful de copt si le cernem pentru a retine impuritatile si eventualele cocoloase.

Dupa ce facem aceste demersuri desertam galbenusurile frecate peste albusurile batute, adaugam aromele si la sfarsit faina, pe care cum am aratat la alte retete, o incorporam usor prin rasturnare.

Ungem cu unt si tapetam cu faina vasul de copt in care punem fructele amestecate cu cele 150 g de zahar.

preparare prajitura rasturnata cu visine-1

Este bine sa amestecam zaharul cu fructele chiar in acest moment pentru ca altfel vor lasa zeama.

visine-cu-zahar

Peste stratul de fructe presaram grisul care are rolul de a absorbi excesul de lichid din fructe.

Turnam blatul deasupra si dam la cuptorul preincalzit la 220 C timp de 35-40 min pana prajitura se rumeneste bine si trece testul scobitorii.

prajitura-rasturnata-cu-visine

Odata scoasa din cuptor o asezam sa se racoreasca putin asezvam deasupra tavii un platou care are forma cat mai apropiata de ea si rasturnam prajitura asa incat fructele vor ajunge deasupra.

Prajitura rasturnata cu visine odata racita se portioneaza si se serveste ca atare, pudrata cu zahar sau cu garnitura de frisca.

4 Comentarii

  1. Este de sezon,deci mai mult decat binevenita.Multumesc!

  2. Foarte faina , un deliciu.

  3. pai nu mai am visine :( am facut visinata dar propun ca,eu aduc visinata si tu dai prajitura :)

  4. Delicioasa!!! Arata super :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>