Bomboane Bounty

Cu siguranta v-ati gandit ca a face niste bomboane in casa, de orice fel ar fi ele, este un lucru extrem de elaborat.

Ei bine, dati-mi voie sa va contrazic si sa va demonstrez in acelasi timp ca, cel putin in cazul de fata puteti obtine niste bomboane delicioase cu efort minim.

Bomboane Bounty, caci despre ele vom vorbi azi nu sunt altceva decat o crema de cocos desavarsita de un invelis generos de ciocolata.

Ingrediente (pentru 20-25 bucati, functie de marime)

-100 g nuca de cocos,
-50 g unt,
-75 g zahar,
-200 ml lapte,
-esenta de vanilie,

Glazura
-100 g ciocolata amaruie,
-2 linguri ulei,

Preparare

Cand am spus ca bomboanele Bounty se fac simplu nu am exagerat deloc si iata de ce spun asta.

Pur si simplu se pune laptele la fiert cu zaharul si cand acesta s-a dizolvat complet se inchide focul si se toarna toata nuca de cocos odata amestecand bine.

Se adauga untul si se amesteca bine sa se topeasca si sa se incorporeze bine.

preparare bomboane bounty 1

Se lasa sa se racoreasca cu vasul acoperit, timp in care nuca de cocos va absorbi laptele in intregime.

Se adauga esenta de vanilie si se trece la modelarea bomboanelor Bounty.

Puteti folosi o tipla cu forme sau pur si simplu puneti crema in strat de cca 2cm intr-un vas si presati bine.

preparare bomboane bounty 2

Amestecul se da la rece pentru cateva ore in frigider, nu la congelator pentru a scurta timpul deoarece untul trebuie sa lege crema nu sa se congeleze.

Daca bagati crema de cocos la congelator se va intari rapid dar veti avea surpriza sa se decongeleze la fel de repede in timpul glazurarii si sa nu puteti face operatiunea.

Asadar, dupa ce ati dat la rece cateva ore bune crema de cocos (cel mai indicat peste noapte) scoateti bomboanele din tipla si treceti fiecare bucata prin glazura de ciocolata pe care ati preparat-o topind pe baie de abur ciocolata in care ati adaugat 1-2 linguri de ulei.

Daca ati optat pentru cealalta varianta, adica daca ati pus crema de cocos sub forma de foaie cu grosimea de 2 cm, scoateti vasul din frigider si portionati in cubulete dupa care treceti la glazurat.

Glazuratul se poate realiza foarte usor daca vasul in care ati topit ciocolata este ingust si inalt, asa incat nivelul de glazura sa fie cat mai mare, puneti bombonica pe o furculita, scufundati, scoateti si tineti cateva scunde deasupra sa se scurga ciocolata dupa care asezati pe un gratar sa se usuce.

Dupa cum vedeti nu am putut beneficia de o prezentare finala cum mi-as fi dorit pentru ca fotograful si asistentul au terminat bomboanele Bounty inaintea sedintei foto:)

3 Comentarii

  1. olivia says:

    Cred ca sunt delicioase.Multumesc pentru reteta.

  2. Bombonelele astea au fost preferatele mele inca de cand au aparut, dar spre rusinea mea nu le-am facut niciodata :( Super reteta ta, am salvat-o si cu siguranta o incerc, mai ales ca-i si rapida si economica!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>