Salata de leurda

Recunosc ca pana acum nu am dat mare credit acestei plante insa m-am convins cand am citit despre proprietatile sale curative (antiseptic, antimicrobian, imbunatateste circulatia sangelui), proprietati care se pastreaza doar daca planta este consumata fara a fi procesata termic.

Leurda este o planta perena din flora spontana asemanatoare la gust si miros cu usturoiul, insa cu aroma mult mai subtila si mai discreta.
In alimentatie poate fi folosita in salate, ciorbe, condimentarea carnurilor, sosuri etc.

Ingrediente

-o legatura de leurda,
-2 oua,
-50 g branza (oaie, vaca sau capra),
-3-4 rosii cherry,
-sare,
-piper macinat,
-1 lingura ulei de masline,
-zeama de la jumatate de lamaie,
-marar verde,

Preparare

Iata, pe scurt, cum puteti prepara o salata de leurda rapida si sanatoasa.

In primul rand se spala leurda, se curata de codite si se lasa la scurs.

Ouale se fierb pret de 7-8 min asa incat galbenusul sa fie tare.

Branza se taie in cuburi mici, rosiile in jumatati iar mararul se toaca marunt.

Dressingul pentru salata de leurda se face punand pur si simplu zeama de lamaie si uleiul alaturi de sare si piper intr-un borcan pe care il inchidem ermetic si il agitam bine.

Se pun toate ingredientele intr-un vas si, in momentul servirii se toarna dressingul deasupra.

Salata de leurda are o multime de variante functie de ingredientele folosite insa aroma inconfundabila a plantei se pastreaza in toate cazurile.

6 Comentarii

  1. Arata tare bine si este foarte sanatoasa !!!!

  2. Simpla si sanatoasa salata ta! ;-)

  3. Draga Teo,fie ca Sfintele Pasti sa iti lumineze sufletul si casa.Sarbatori Fericite!

  4. Paste Fericit si Sarbatori luminate si linistite iti doresc!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>