Pastrama de curcan

Iata dragii mei ca trecura si sarbatorile astea de Paste cu toata nebunia pregatirilor de mese nenumarate si imbelsugate cum numai la noi s-au pomenit ca, sa ma ierte bunul Dumnezeu parca am manca cu sapte guri zilele astea, asa de mult ne place a strange si pregati bunatati.

Lucru clar, n-a mai fost timp de altceva in asta perioada asa ca de aici inainte promitem harnicie si consecventa in ale postatului si sa incepem cu un aperitiv delicios si simplu de facut pe care nu l-am uitat nici cu ocazia asta…

Pastrama de curcan este varianta de preferat a oricarui mezel, mult mai sanatoasa si condimentata dupa gustul si placerea fiecaruia.

Ingrediente

-un kg piep de curcan fara piele si os,

Pentru marinada

-o lingura sare grunjoasa,
-o lingurita cu varf boia de ardei dulce,
-1/2 lingurita piper boabe
-1/2 lingurita cimbru uscat,
-4-5 catei de usturoi,
-1/2 lingurita boabe de mustar,
-cateva boabe de ienibahar,
-zeama de la jumatate de lamaie,
-500-750 ml apa,

Glazura

-2 linguri ulei,
-o jumatate lingurita boia,
-sare,
-piper negru macinat,
-boabe de coriandru pisate,

Preparare

Pentru pastrama de curcan se curata pieptul de piele si se dezoseaza dupa care se spala bine.

Din restul de ingrediente, adica toate condimentele amestecate bine in stare uscata si amestecate cu apa (sau supa rece de pui daca aveti la indemana) se face o marinada care se toarna peste carne asa incat sa o acopere complet.

Vasul astfel pregatit se da la rece pana a doua zi dupa care se scoate si se ruleaza carnea cat mai strans si se leaga cu sfoara.

preparare pastrama de curcan

Se da carnea la cuptorul incins la 180-200 C pentru cca doua ore pana se patrunde bine avand grija sa completam cu marinada lichida asa incat pieptul de curcan sa fiarba efectiv.

Pentru glazura se freaca uleiul cu condimentele si se pensuleaza carnea din belsug dupa care pastrama de curcan se mai da la cuptor 10-15 min sa prinda crusta.

Pastrama de curcan poate avea diverse arome, asa ca, in functie de gusturi puteti folosi diverse ierburi aromate: rozmarin, oregano, salvie.

Dupa ce pastrama de curcan s-a racit se scoate sfoara si se pastreaza la rece cateva zile ambalata in hartie de copt.

7 Comentarii

  1. Ceva foarte bun cu putine calorii !

  2. Un mezel de casa minunat!

  3. Ce buna trebuie sa fie! Merita incercata reteta asta. Pa!

  4. Delicioasa pastrama!!!

  5. Foarte buna si sanatoasa. Bravo!!!!

  6. Biig like! Eu am renuntat definitiv la preparatele din comert!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>