Trigoane cu gem

Cu siguranta nu v-ati imaginat ca o sa stau cu frumusete de foietaj in congelator fara sa coc ceva dulce.

Trigoane cu gem am pregatit azi, o reteta foarte rapida odata ce aveti la indemana un foietaj pregatit dinainte.

Ingrediente

pentru 8-10 bucati functie de marime

-400 g foietaj de casa,
-300 g gem de fructe,
-un ou batut,
-zahar pudra pentru ornat,

Preparare

Pentru produsele de patiserie care au la baza acest aluat este bine ca, daca v-ati hotarat sa-l faceti in casa (aveti link-ul aici) sa dublati cantitatile si sa-l portionati inainte de congelare, asa incat cand vreti sa faceti ceva dulce nu ramane decat sa decongelati pachetelul respectiv.

Aici am sa va spun un mic secret. Foietajul nu trebuie lasat foarte mult timp la decongelat ci doar atat cat sa poata fi desfasurata foaia, pentru ca se va infoia cu atat mai bine cu cat este mai rece.

Odata foaia intinsa nu ramane decat sa o taiati in patrate mari cu latura de 10-15 cm, dupa cat vreti sa fie de mari trigoanele voastre cu gem.

preparare trigoane cu gem

Doua margini alaturate ale patratului se ung cu ou batut pe o latime de maxim un cm, astfel incat atunci cand inchidem aluatul sa se lipeasca si umplutura sa nu iasa in timpul coacerii.

Ca umplutura se pot folosi tot feluri de gemuri de fructe, cu consistenta cat mai mare, marmelada de fructe etc.

Se pliaza aluatul dupa diagonala patratului si se preseaza foarte usor marginile.

Un alt truc pentru un foietaj bine desfacut este ca atunci cand asezati in tava, toate trigoanele sa fie orientate la fel.

Trigoanele cu gem se introduc in cuptor cu deschizatura spre fundul cuptorului asa incat caldura care bate din spate spre in fata sa le desfaca frumos in foite cat mai multe .

Dupa ce le-am asezat in tava, trigoanele cu gem se ung deasupra cu ou batut. Atentie sa nu manjiti si marginile aluatului pentru ca oul nu va lasa marginile sa se desfaca.

Tava se da la cuptorul preincalzit la 220 C timp de 30 min, pana ce trigoanele se rumenesc frumos.

Este foarte important ca in momentul in care ati bagat tava la cuptor acesta sa fie foarte bine incins iar focul sa fie lasat mare pret de cateva minute asa incat foietajul sa inceapa sa se desprinda in foite.

Trigoanele cu gem se servesc pudrate cu zahar si sunt bune atat calde cat si reci.

8 Comentarii

  1. Un desert rapid si gustos !

  2. O idee delicioasa de a folosi gemurile din camara!! Multumesc si de ponturile despre aluat.. nu stiam! :)

  3. Cat de bine arata! Multumim de sfaturile legate de foietaj.

  4. Bucate Apetisante says:

    Aiai,fara indoiala ca bune sunt si delicios de crocante.

  5. Rapide, delicioase si crocantoase… Pupici, draga Teo si un inceput de saptamina cit mai placut !

  6. Arata minunat! Cu ingrediente simple ies minuni delicioase!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>