Sarmale de post cu ciuperci

Zilele de post cum sunt acestea nu inseamna neaparat o perioada de abstinenta totala si nici mancaruri serbede sau mese sarace si lipsite de ceva dulce ci, zic eu, un echilibru pe care ar trebui sa-l gasim si in restul timpului.

Sarmale de post cu ciuperci, o mancare simpla, savuroasa si satioasa, o mancare care nu mai are nevoie de nici o prezentare laudativa pentru ca sunt convinsa ca cei mai multi dintre voi le-au incercat macar o data.

Ingrediente(pentru cca 20 bucati)

-5oo g ciuperci,
-un morcov mare,
-2 cepe,
-100 g orez,
-2 linguri pasta de rosii,
-sare,
-piper macinat,
-cimbru uscat,
-50 ml ulei,
-piper boabe,
-o foaie de dafin,
-foi de varza murata,

Preparare

Pentru prepararea sarmalelor de post se incepe prin a inabusi ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare in jumatate din cantitatea de ulei si doua linguri de apa.

Cand ceapa a devenit translucida se adauga ciupercile tocate cat mai marunt si se lasa sa scada lichidul pe care il lasa.

preparare sarmale de post cu ciuperci

Cand ciupercile sunt gata se inchide focul si se adauga orezul spalat, o lingura pasta de rosii si se asezoneaza bine cu sare, piper si cimbru.

preparare sarmale de post cu ciuperci

Compozitia se lasa sa se raceasca dupa care se formeaza sarmalute mici asa cum procedam la sarmalelel cu carne.

preparare sarmale de post cu ciuperci

Dupa ce le-am terminat de impachetat le asezam intr-un vas termorezistent.

sarmale de post cu ciuperci

Restul de pasta de rosii se dilueaza cu apa sau zeama de varza (in functie de gust) si se pun la fiert sa dea in clocot alaturi de foaia de dafin, un varf de cutit de cimbru uscat si piper boabe.

Cand lichidul a dat in clocot se desarta peste sarmalute si se da vasul la cuptor fara sa uitam a turna deasupra si restul de ulei.

Sarmalele de post cu ciuperci se fierb cam o ora si jumatate sau chiar mai mult asa incat varza sa se inmoaie bine.

4 Comentarii

  1. Am facut si noi dar cu ghebe. Eu sunt un mare fan al sarmalelor de post!

  2. Sarmalutele mele preferate!!!

  3. Sunt foarte gustoase si noua ne plac tare mult.
    Pupici

  4. Astazi o sa fac sarmale dupa reteta ta.Sunt sigura câ o sa fie gustoase.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>