Placinte rapide la tigaie

Placinte rapide la tigaie, astazi varianta dulce, cu gem de visine, adica un desert rapid si simplu dar desavarsit prin gustul lui.

Aceste placinte, un fel de gogosele dealtfel vor fi incantarea copiilor deoarece seamana foarte mult cu cele din fast food-uri si cu acele churros mexicane care ne incanta simturile vara pe plaja.

Ingrediente

-300 ml lapte,
-300 g faina,
-60 ml ulei,
-un praf de sare,
-2 linguri esenta de vanilie,
-gem pentru umplut,
-un albus batut,
-ulei pentru prajit,

Preparare

Dupa cum spuneam aluatul este undeva intre cel de ecler si churros si ca atare pepararea este asemanatoare.

Mai precis se pune la fiert laptele cu uleiul si sarea iar cand da in clocot se da vasul la o parte si se adauga toata faina odata si se amesteca energic sa se incorporeze.

Se adauga esenta si se lasa aluatul sa se racoreasca dupa care il framantam bine sa se omogenizeze bine si sa incorporeze aer.

preparare placinte rapide la tigaie.jpg

Pentru framantare nu este nevoie de faina fiind un aluat destul de gras care se deslipeste usor insa daca este nevoie se poate adauga un praf de faina pe planul de lucru.

Aluatul se intinde in foaie foarte subtire (cca 3 mm) se taie in forma dorita, se pensuleaza marginile cu albus batut ca sa nu iese umplutura in timpul coacerii.

Pentru umplut se poate folosi orice tip de gem, dulceata sau marmelada, fructe proaspete sau branza.

preparare placinte rapide la tigaie 2

Dupa ce au fost umplute se preseaza usor marginile pe care le-am uns cu albus si se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc.

Placintele rapide la tigaie se scot pe un servet de hartie sa se scurga bine de grasime si se servesc calde. Daca doriti se pot pudra cu putin zahar.

5 Comentarii

  1. Eu cred ca se pot si coace in cuptor.,astfel devin mai dietetice.
    Aluatul seamana cu cel de eclere-partial.

    • TeoBucatar says:

      Da, pot fi coapte la cuptor dar atunci sunt mai putin rapide:)
      Cum am precizat in reteta aluatul este undeva intre ecler si churros

  2. Arta bine, mi-ai facut pofta. Teo, te felicit pt blogul tau frumos si pt toate retetele pe care ni le oferi.

  3. hiar as vrea una langa cafea!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>