Mancare de castraveti acri

Mancarea de castraveti acri este o mancare olteneasca pe care bunica o pregatea des in zilele de post.

Desi poate sa vi se para putin ciudata, reteta asta este cea mai buna dovada a inventivitatii in bucatarie iar produsul final este delicios prin simplitatea lui.

Ingrediente(pentru cca 4 portii)

-un borcan de castraveti acri (de 800g),
-o ceapa,
-un morcov,
-o lingura pasta de rosii,
-o lingura de faina,
-50 ml vin alb sec (optional),
-sare,
-piper macinat,
-2 linguri de ulei,
-o lingurita boia de ardei dulce,
-o foaie de dafin,
-cimbru uscat,
-patrunjel verde,

Preparare

Inainte de a va arata cum se face mancarea de castraveti acri trebuie sa precizez ca se folosesc castraveti in saramura sau in otet diluat.

Daca aveti castraveti prea acri ii puteti tine o ora-doua in apa sa li se duca puti din acreala.

Castravetii se pot taia in cuburi sau fasii, dupa preferinta, suficient de mici ca sa fiarba mai repede sau chiar dati pe razatoarea mare dupa care ii scurgeti bine, lucru care este de recomandat in cazul in care castravetii sunt mai acri.

Ceapa si morcovul tocate marunt se aburesc in cele doua linguri de ulei si putina apa pana se inmoaie.

Se adaug castravetii tocati si apa cat sa ii acopere si se lasa la fiert.

preparare mancare de castraveti acri

Castravetii acri vor fierbe mai greu asa ca se vor lasa sa fiarba la foc mic mai bine de jumatate de ora.

In momentul in care castravetii s-au inmuiat suficient se adauga pasta de rosii, boiaua, un praf de piper, o priza de cimbru uscat, foaia de dafin si faina pe care am omogenizat-o bine in 80-100 ml apa sau in vin, dupa preferinta.

Personal cred ca vinul este in plus la aceasta mancarica, destul de acida dealtfel, datarita castravetilor acri insa daca doriti nu este gresit sa-l adaugati pentru un plus de aroma.

Dupa ce am pus faina se lasa mancarea la foc mic sa nu se prinda si se amesteca mai des sau, si mai bine se da vasul la cuptor pentru 15 min.

Mancarea de castraveti acri se serveste cu patrunjel verde si, in afara postului se poate prepara cu orice tip de carne (porc, vita, pui, chiar si peste).

3 Comentarii

  1. Mmmm, preferata mea! Super buna :)

  2. Mi-am cumparat trei borcane cu castraveti acri, deci musai sa o fac si eu ;-)

  3. De mult tot zic sa fac si eu.. N-am mancat niciodata!

  4. E foarta gustoasa mancare de castraveti acri si e perfecta in perioadele de post.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>