Cartofi la cuptor cu rozmarin

Cartofi la cuptor cu rozmarin sunt o imbinare perfecta a doua texturi: un exterior crocant si auriu alaturi de un miez cremos si dulce, cu o puternica aroma de rozmarin si una discreta de usturoi.

cartofi la cuptor cu rozmarin-ingrediente

Ingrediente

-un kg cartofi rosii,
-doua crengute de rozmarin,
-doi catei de usturoi (optional),
-sare,
-piper negru macinat,
-50 ml ulei,

Preparare

Prepararea cartofilor la cuptor cu rozmarin este foarte simpla, reteta poate fi incercata de oricine fara sa dea gres iar rezultatul este de-a dreptul exceptional.

Trebuie sa precizez ca se aleg cartofi rosii pentru ca cei albi sunt mai sfaramiciosi si nu ne avantajeaza la aceasta reteta.

Cartofii se spala bine si se fierb in apa cu sare pret de 10-15 min la foc mic( functie de marime), asa incat sa nu fie patrunsi de tot.

Dupa ce s-au fiert, al dente, sa zic asa, se lasa sa se racoreasca si se curata de coaja, dupa care se feliaza in felii groase.

Se unge un vas termorezistent cu ulei si se aseaza cartofii in el. Presaram sare si piper macinat dupa gust precum si rozmarinul tocat marunt (dupa ce am cules frunzulitele de pe tija lemnoasa).

Turnati uleiul deasupra (daca aveti de masline si mai bine) si amestecati usor (sa nu se sfarame cartofii) sa se distribuie sarea, piperul si rozmarinul iar uleiul sa acopere bine toate feliile de cartofi.

Pentru un plus de gust si savoare puteti pune printre feliile de cartofi 2 catei de usturoi, nu mai mult pentru a nu acoperi rozmarinul care trebuie sa fie aroma principala.

cartofi la cuptor cu rozmarin-preparare

Vasul se da la cuptor fara a adaga apa deoarece vom avea niste cartofi copti nu inabusiti. De aceea, daca doriti sa evitati arderea vasului puteti folosi hartie de copt sau o tava.

Se tine vasul la 180 C ptret de 15 min, pana cand feliile de cartofi devin aurii si crocante.

Cartofii la cuptor cu rozmarin sunt o garnitura ideala dar, alaturi de o salata pot constitui o masa de post sanatoasa si consistenta…

4 Comentarii

  1. Ce ne mai plac! Eu ii fac tot timpul de cruzi, dar am sa-i incerc si asa.

  2. Si eu ii fac tot cruzi :) O sa incerc si eu varianta ta!

  3. Foarte buni. Eu una as manca zilnic. pup!

  4. Ador acesti cartofi,nu ma satur niciodata de ei.
    Pup si seara buna!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>