Biscuiti cu crema de ciocolata

Veti spune probabil ca am ramas setata pe biscuiti si alte dulciuri de acest gen dar toata treaba are o explicatie simpla, deoarece, cel putin pentru mine este perioada in care am mai mult timp liber si ca urmare pot sa ma ocup de lucrurile ce necesita ceva mai multa atentie.

Biscuitii cu crema de ciocolata sunt un desert, mic dejun sau gustare ce nu are nevoie de nici o recomandare, pentru ca un desert cu ciocolata ramane un rasfat deplin…

Ingrediente

Pentru biscuiti

-200 g unt moale,
-100 g zahar pudra,
-un ou,
-un praf de sare,
-50 ml lapte,
-arome,
-faina cat cuprinde (cca 500 g),

Pentru crema

-200 ml frisca lichida,
-90 g ciocolata neagra,

Preparare

Cum se fac biscuitii cu crema de ciocolata este un lucru simplu, numai ca va necesita un pic de rabdare si timp.

In primul rand se freaca untul pe care l-am adus la temparatura camerei cu zaharul pudra.

Puteti folosi si zahar tos dar in acest caz se va topi ceva mai greu.

Se adauga oul, sarea si se incorporeaza iar la sfarsit laptele.

Faina se incorporeaza treptat, amestecand cu o spatula si cand aluatul devine prea consistent se framanta cu mana.

Dupa ce am dat la rece pentru 30 min acest aluat il intindem in foaie subtire, de cca 4 mm si decupam formele dorite.

preparare biscuiti cu crema de ciocolata

Biscuitii se coc in cuptorul preincalzit la 180 C pana se rumenesc putin.

In acest timp, pana se coc toti biscuitii se prepara crema de ciocolata care este o crema ganache.

Se rupe ciocolata in bucatele si se topeste in frisca lichida pe baie de abur, fara sa se dea in fiert.

Dupa ce s-a racit compozitia se mixeaza amestecul de frisca si ciocolata pana crema se ingroasa.

Crema ganache este o crema delicioasa si foarte simpla cu conditia sa nu dati in fiert compozitia ci s-o incalziti doar atat cat sa se topeasca ciocolata, axandu-va mai mult pe amestecat decat pe cresterea temperaturii.

Un al doilea truc, sa zic asa, pentru reusita garantata este ca dupa ce s-a racit amestecul de frisca si ciocolata sa-l dati 10 min la frigider si crema se va ingrosa foarte repede si foarte bine.

Biscuitii cu crema de ciocolata se monteaza foarte usor: se pune o lingurita de crema pe un biscuite, in centrul acestuia si se vine deasupra cu al doilea presandu-l foarte usor asa incat crema sa se distribuie pe toata suprafata lor.

montare biscuiti cu ciocolata

Acesti biscuiti sunt foarte fragezi iar a doaua zi se vor inmuia si mai bine de la crema astfel incat se vor topi efectiv in gura.

Etichete:

4 Comentarii

  1. Foarte buni biscuitii!!!

  2. Mmm ce mult imi plac acesti biscuiti. Sunt deliciosi!

  3. DiaMar bucataria galbena says:

    „Fur” si eu biscuiti!Buni tare!
    Pup!

  4. Sunt si foarte eleganti acesti biscuiti minunati !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>