Batoane Snickers

Dupa cum bine v-ati dat seama „specialitatea” si placerea mea sunt dulciurile rapide, simple si de efect dar cum batoanele astea sunt preferatele fiicei mele m-am gandit ca se merita pe deplin efortul de a-i face o surpriza cu o sarja homemade.

Batoanele Snickers nu au vreo tehnologie grea insa necesita un pic de timp avand in vedere ca trebuie sa coacem un biscuit, sa facem crema caramel, sa asteptam sa se lege bine si apoi sa le glazuram.

Ingrediente

Pentru biscuit (cca 8 bucati)

-un ou,
-100 g zahar,
-o lingura de cacao,
-100 g unt moale,
-un praf de sare,
-vanilie, rom, etc,
-o lingurita praf de copt,
faina cat cuprinde (cca..),

Crema caramel

-200 g zahar,
-100 ml lapte,
-50 g unt,
-100 g alune,
-o lingura faina,
-o esenta de rom,

Glazura de ciocolata

-100 g ciocolata amaruie,
-2 linguri ulei,

Preparare

Pentru batoanele Snickers incepem cu partea crocanta, adica biscuitul.

Mai intai amestecam si cernem faina si praful de cacao. Dupa ce am adus la temperatura camerei untul il incorporam pur si simplu cu celelalte ingrediente si framantam un aluat pe care il intindem in foaie de cca 3 mm.

Coacem aceasta foaie la 200C pret de 20 min pana se rumenete putin.

preparare batoane snickers

Dupa ce s-a copt taiem biscuitul cald (ca sa nu se sfarame) in batoane de 3/10-15 cm.

Este de preferat ca, dupa ce le-am taiat sa lasam acest blat in tava in care a fost copt, asa incat sa se incadreze bine si crema sa nu curga inainte de racire.

Deoarece crema caramel este destul de „cleioasa” dupa racire m-am gandit ca o separare din start ar fi mai comoda asa ca am strecurat intre bucatile de aluat fasii de hartie de copt( dubla sau tripla sa capete un pic de rezistenta).

Pentru crema punem la caramelizat zaharul pana capata o culoare maronie, fara a-l arde.

Dam vasul la o parte si adaugam treptat faina, amestecand bine sa sa incorporeze si sa nu formeze cocoloase.

Punem vasul din nou la foc mic si adaugam laptele in fir subtire amestecand tot timpul.

Veti observa ca amestecul devine spumos si creste, lucrati cu atentie pentru ca e posibil sa sara stropi.

Fierbeti crema 5 min pana incepe sa bolboroseasca precum o mamaliguta, dupa care inchideti focul si adaugati untul, romul si alunele prajite si taiate grosier, pe care le-ati pregatit in prealabil.

Dupa ce s-a racit, turnati crema treptat intre fasiile de hartie.

preparare batoane snickers

Puteti alege sa turnati crema pe toata suprafata blatului si sa taiati la sfarsit cu un cutit incalzit in apa fierbinte.

Dupa ce am turnat crema se da vasul la rece 5-6 ore (sau pana a doua zi, daca puteti astepta:)).

Scoateti bucatile de hartie si separati batoanele dupa care le imbracati in glazura (obtinuta din ciocolata topita pe baia de abur in care am adaugat uleiul).

Batoanele Snickers preparate in casa au gustul apropiat de cele originale si merita incercate pentru ca aveti ingredientele sub „control”…

9 Comentarii

  1. Arata atat de bine ca vin repede pana la tine sa gust macat o bucatica. Week-end placut!

  2. Ah, Teo, daca nu-i prea tarziu, trimite-mi si mie luni prin curier, o duzina, te rooog!!! Merci! puuuup ;-)

  3. Vai cum arata, imi ploua in gura…pana reusesc sa le si fac, ma duc sa imi cumpar un Snickers de la magazin :))

  4. This looks so yummy ! love it

  5. Aoleu! Mor aci de pofta! Garantat sunt delicioase.

  6. Yummy, asa ceva as manca in fiecare zi!

  7. Tot am zis ca le incerc si eu.
    La cat de delicioase ti-au iesit a fi musai sa le pun in practica :)
    Te pup

  8. Nu rezist acestei tentatii ;)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>