Taietei de casa

Pastele fainoase sunt foarte des folosite in bucatarie in combinatii diverse si, de ce sa nu recunoastem deosebit de gustoase.

Taietei de casa va puteti prepara foarte usor, aluatul acesta este un aluat foarte simplu, foarte economic si are avantajul ca il puteti prepara cu mana voastra, cu oua proaspete si faina de caliate.

Ingrediente

-un ou de 60 g,
-90 g faina,
-un praf de sare,

Preparare

Am invatat cum se fac taietei de casa (ca si multe altele) de la bunica mea care nu ar fi admis sub nici o forma sa cumpere niste taietei gata facuti.

Pentru a prepara taietei de casa calculam 90 g de faina pentru fiecare ou de 60 g.

Pe planul de lucru se toarna faina in care se face o gropita in care se adauga oul intreg si sarea.

Incepem a amesteca cu o furculita adunand treptat faina deasupra oului.

Pentru taietei de casa putem folosi si oul batut bine cu furculita si adaugam in el faina dupa aceea.

Odata incorporata toata faina incepem a framanta aluatul cu podul palmei timp de 5 min dupa care il lasam se se odihneasca inca 10 min asa incat aluatul va deveni mai elastic si usor de prelucrat.

preparare taietei

Dupa ce s-a scurs acest timp se intinde aluatul cu sucitorul in foaie foarte subtire, aproape transparenta.

Se presara foaia cu faina deasupra si se ruleaza. Din acest rulou taiem cu un cutit care taie foarte bine fasii de grosimea dorita.

preparare taietei

Dupa ce am taiat tot ruloul rasfiram taieteii cu degetele, scuturand in acelasi timp excesul de faina.

Taieteii de casa se lasa la uscat pe o suprafata uscata si se pot pastra in ambalaj de hartie la loc racoros.

Din acest aluat se pot prepara paste de diverse forme, inclusiv foi de lasagna.

Etichete:

10 Comentarii

  1. Sunt foarte buni si in plus nu se fac asa greu…

  2. Imi plac tare mult pastele fainoase facute in casa.Bravo!

  3. Cat de bune sunt pastele de casa!!!

  4. Nici nu concep sa nu folosesc taitei de casa de supa de pui sau fazan!!! Super poze ai facut!!

  5. Ce pofta am de-o supa cu taietei de casa :)

  6. Pastele de casa sunt cele mai bune, dar eu sunt mai comoda si le fac la masina :P

  7. Cei mai buni! Parca-i si vad intr-o supa de gaina. :)

  8. Am facut o singura data taietei „lucru de mana”, dupa care mi-am cumparat masina de paste … Mi s-a aprut foarte greu de intins aluatul, dar vad ca tu ai tehnica!

  9. Sunt cei mai buni!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>