Rulada cu gem

Dragele mele, cu siguranta camarile voaste sunt inca pline de gemuri, dulceturi si alte conserve, si o prajitura cu gem, zic eu, ar fi binevenita.

Rulada cu gem, desi simpla si economica, este o prajitura delicioasa, cu blat pufos si gust dulce acrisor datorat gemului de fructe.

Ingrediente

Blat (pentru tava de aragaz)

-5 oua,
-5 linguri de zahar,
-un praf de sare,
-5 linguri faina,
-o lingurita praf de copt,
-arome (coaja rasa de lamaie, esenta)

Umplutura

-300 g gem de fructe, marmelada,
-50 g unt moale (optional),

Preparare

Cum se face blatul am aratat pe larg la reteta de rulada cu ciocolata, tehnologia este foarte simpla desi multa lume evita acest gen de desert in ideea ca este greu de facut.

Ceea ce vreau sa precizez, o data in plus, este faptul ca blatul pentru rulada trebuie intins cat mai uniform, nu se coace in exces pentru ca foaia devine casanta si nu se va mai putea rula.

Daca foaia s-a copt prea rau pe margine (capata culoare maronie) se indeparteaza portiunea respectiva cand o asezati pe prosopul ud, inainte de rulare.

preparare rulada cu gem

Pentru umplutura se poate folosi orice tip de gem, functie de preferinte, cu care ungeti pur si simplu foaia in strat uniform.

preparare rulada cu gem

Daca doriti ca umplutura sa fie mai ferma adaugati 50 g unt moale, pe care il frecati inainte de a-l amesteca cu gemul.

Dupa ce dam rulada la rece untul se intareste si odata cu el toata umplutura.

De asemenea, daca nu aveti un gem bine legat (adica daca gemul este mai moale) adaugati in umplutura 2 linguri de biscuiti sfaramati bine care vor absorbi excesul de lichid si va intari umplutura.

Rulada cu gem se da la rece cateva ore si in momentul servirii se pudreaza cu zahar si se feliaza.

3 Comentarii

  1. Da,camara mea e plina,mai ales cu gemuri si rulada cu gem e delicioasa
    La multi ani ,Teo !Un an nou cu sanatate si multe impliniri! :*

  2. Simplu si bun! La multi ani!

  3. Foarte mult imi plac ruladele cu gem!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>