Pulpa de porc cu salvie

Dragii mei, la noi romanii porcul e porc si nu numai in ziua de Craciun!
Friptura de porc, indiferent de modul in care este preparata este o masa consistenta si satioasa, de o savoare deosebita.

Pulpa de porc cu salvie puteti pregati oricand si, de ce nu, pentru o masa festiva ca cea de sarbatori.

Ingrediente

-1 kg pulpa de porc,
– sare,
– piper macinat,
-2-3 catei de usturoi,
-2-3 frunzulite de salvie,
-o lingurita de cimbru uscat,
-boabe de piper,
-100 ml vin alb sec,
-2 linguri de ulei,

Preparare

Pentru pulpa de porc cu salvie incepem prin a curata carnea de excesul de grasime si eventualele pielite.

Vom lasa bucata de pulpa intreaga, asa incat sa nu se usuce la cuptor ci sa ramana cat mai suculenta.

Crestam bucata de carne ca sa aiba un aspect frumos, o saram si o piperam din plin.
Apoi o prajim scurt, cate 2-3 min pe fiecare parte, intr-o tigaie in care am incins cele 2 linguri de ulei.

O transferam intr-un vas termorezistent si adaugam grauntii de usturoi necuratati de coaja (pentru o aroma discreta, alfel va predomina aroma de usturoi), salvia, cimbrul si boabele de piper.

preparare pulpa la cuptor

Punem in vas o cescuta de apa, acoperim vasul si dam la cuptor pentru 40-45 min timp in care verificam lichidul din vas.

Dupa ce carnea s-a patruns se adauga vinul si se lasa vasul descoperit la cuptor pana carnea se rumeneste bine si capata un aspect placut.

Pulpa de porc cu salvie se feliaza in momentul servirii si se poate asocia cu diverse garnituri si salate.

5 Comentarii

  1. La multi ani 2014! Iti doresc un an nou plin cu bucurii, sanatate si impliniri pe toate planurile!

  2. Mmm…ce bunatate!!

  3. Friptura de porc este intr-adevar grozava in orice ocazie, eu de obicei o servesc alaturi de o salata de cruditati.

  4. Ce poate fi mai delicios decat o bucata de carne bine condimentata?!
    La Multi Ani!!!

  5. Ce bine arata si ce gustoasa o fi!
    La multi ani!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>