Prajitura cu nuca si ness

O prajitura cu nuca este o incantare in orice moment al zilei, este un desert ce ne aminteste de dulciurile de casa pe care ni le prepara in fel si chip mama sau bunica.

Prajitura cu nuca si ness este cea mai „lenesa” prajitura. Nu aveti decat sa coaceti un blat si sa bateti frisca si veti avea un desert pe cat de rapid pe atat de bun.

Ingrediente(pentru 8-10 cuburi mari)

Blat

-5 oua,
-5 linguri de apa fiarta,
-150 g zahar,
-150 g faina,
-3 linguri de nuca macinata,
-o lingura de ness,
-coaja rasa de la o lamaie,
-o lingurita praf de copt,
-un praf de sare,

Crema

-200 ml frisca lichida,
-2 linguri de ness,
-2 linguri de zahar pudra,

Ornat

-nuca macinata sau tocata grosier

Preparare

Iata cum se face prajitura cu nuca si ness.

In primul rand separati ouale si bateti albusul cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit adaugati putin cate putin zaharul si mixati pana acesta se dizolva.

Amestecati ingredientele solide, adica nuca faina si praful de copt.

Adaugati in vasul cu spuma de albus galbenusurile oualor si apa fiarta si incorporati ingredientele solide cu un tel, amestecand usor, prin rasturnare.

preparare prajitura cu nuca si ness

Cu aceasta ocazie am sa va spun ce este cu aceasta amestecare prin rasturnare pe care o precizez la prepararea fiecarui blat.

Atunci cand batem spuma ouale acestea incorporeaza o cantitate de aer ce ajuta blatul sa creasca „mare si frumos”.

Ori, daca in momentul cand adaugam faina amestecam energic eliminam aerul si blatu nu va mai creste.

De aceea incorporarea fainii se face intotdeauna cu un tel (arc) rasturnand compozitia usor pana obtinem o compozitie omogena.

Turnam compozitia de blat intr-o tava unsa si tapetata in stat nu mai mare de 2 degete si coacem la 180 C pana trece testul scobitorii.

Intre timp batem frisca conform instructiunilor si in momentul cand adaugam zaharul pudra vom pune si ness-ul.

Cand blatul s-a racit complet intindem crema deasupra, presaram cu nuca macinata (sau tocata) si dam la rece pentru cateva ore.

Prajitura cu nuca si ness poate fi consumata ca atare sau putem insiropa blatul, fiind la fel de buna in ambele cazuri.

8 Comentarii

  1. Imi place mult. O zi frumoasa!

  2. Nici eu nu refuz asa bunatate!

  3. Mmm, tare apetisanta!Yummy!Pupici!

  4. arata fenomenal! desi nu-mi place nessul, cred ca se conbina bine in prajitura!

  5. Nu refuz o bucatica , sa ma crezi pe cuvant :)

  6. Lenesa, lenesa dar are un aspect de nota 10! Mi-ai facut mare pofta :D

  7. Yammy, pe gustul meu!

  8. buna. nessul se pune sub forma lichida sau pudra? multumesc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>