Paste carbonara

Pastele fainoase, indiferent de forma lor sunt baza multor mancaruri delicioase, usor de facut si economice.

O reteta cu paste va poate scoate urgent din incurcatura cand trebuie sa preparati ceva rapid de macare pentru familie si, de ce nu pentru prieteni sau musafiri neasteptati.

Paste carbonara, caci despre ele vom vorbi azi, se prepara simplu si rapid asa ca in 10-15 min masa va fi gata.

Ingrediente

-200 g paste de orice fel,
-o lingura ulei de masline,
-un galbenus,
-o lingura smantana,
-50 g bacon,
-sare,
-piper negru macinat,
-parmezan ras,

Preparare

Cum facem paste carbonara? Nimic mai simplu si mai rapid.
Puneti la fiert pastele conform instructiunilor de pe pachet.

Baconul (puteti folosi orice tip de sunculita) se taie in cubulete si se prajeste in lingura de ulei pana bucatelele devin crocante.

preparare paste carbonara

Se adauga smantana si se amesteca energic apoi galbenusul de ou, amestecand in continuare.

preparare paste carbonara 2

Daca sosul se ingroasa prea tare se poate dilua cu 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele, el trebuind sa aiba consistenta semilichida pentru a acoperi bine pastele.

Se adauga pastele fierte si scurse, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

In momentul servirii se presara deasupra parmezan ras care da pastelor gust si savoare.

Etichete:

6 Comentarii

  1. Ador pastele!!!yummmyy

  2. Eu astazi am facut paste , dar oricum mi-e pofta de ceea ce vad aici. Cred ca maine tot paste am la pranz :))

  3. Mmmm, vin si eu la o portie, arata super yummy!! :)

  4. Imi este pofta de niste paste carbonara asa ca ai grija s-ar putea sa-ti sun la usa………….hihihi.
    Zi minunata!

  5. De cand tot zic si eu sa fac…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>