Mancare de mazare cu carne de porc

Cu sau fara carne aceasta mancarica este buna in orice anotimp, poate fi preparata atat cu mazare proaspata, in timpul sezonului, cat si cu mazare conservata.

Mancarea de mazare cu carne de porc este o mancare traditionala des intalnita si apreciata in aceeasi masura, in primul rand datorita gustului dulceag al mazarii.

Ingrediente

-o ceapa medie,
-un morcov,
-500 g mazare congelata,
-7-800 g pulpa de porc,
-sare,
-piper macinat,
-o lingura pasta de rosii,
-o lingurita de faina,
-2 linguri ulei,
-marar verde,

Preparare

Pentru aceasta mancare este de preferat mazarea congelata pentru ca isi pastreaza mult mai bine gustul si aroma proaspata.

In primul rand se spala si se taie carnea in cuburi mari, se sareaza si se pipereaza dupa care se rumeneste scurt (cca 3-4 min) pe fiecare parte.

Se scoate carnea si in grasimea ramasa (plus o lingra-doua de apa) se calesc pret de 2-3 min ceapa si morcovul taiate marunt.

preparare mancare de mazare

Mancarea de mazare cu carne de porc se poate prepara si cu ardei rosu sau cu un mic adaos de telina insa daca vreti sa primeze gustul dulce si aroma ei morcovul si ceapa sunt suficiente.

Se adauga 2 cani de apa dupa care se lasa la fiert.

La primul clocot se adauga carnea si se fierbe pana aceasta se inmoaie bine, moment in care se adauga mazarea.

preparare mancare de mazare

Se fierb impreuna 10 min dupa care se adauga pasta de rosii si faina (diluate cu apa rece ca sa nu se formeze cocoloase) si se da mancarea la cuptor pentru 15-20 min pana se leaga sosul.

Mancarea de mazare cu carne de porc merge foarte bine servita cu marar verde tocat marunt.

11 Comentarii

  1. Oricand as servi o portie de mazare cu carne, imi place mult!

  2. Chiar ca-mi e dor de o mazare cu carne.. :)

  3. Grozav de bine arata! Eu am ars-o din greseala :”> asa ca iau de la tine o portie. :)

  4. o mancarica si pe placul meu!

  5. La multi ani !
    Te astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
    http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/

  6. De la o mancare de mazarica , vin la tine la o alta … insa nu ma supar caci ador mazarea !!

  7. Cat de bine arata mancarica asta!

  8. Un sfat… Recomand mai bine cartof fiert si pasat,decat faina… Rantasul facut cu faina este ff. greu la stomac si nu prea sanatos.. pofta buna.

    • TeoBucatar says:

      In cazul asta vorbim deja de „alta mancare” la care, intr-adevar nu e nevoie sa legam sosul.
      Rantasul este cu totul si cu totul altceva iar eu il exclud pe cat posibil din motivele pe care le-ai enumerat.
      Toate cele bune!

  9. Petcu Dooru says:

    uleiul cind pun,nu am gatit asa des .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>