Ciorba de porc cu taitei de casa

Stiti zicala aia din batrani care zice ca o buna gospodina se cunoaste dupa cum face zama, zicala valabila si azi chiar daca baremului i s-au adaugat in timp si alte „probe” pentru noi femeile :)

Ciorba de porc cu taitei de casa este o ciorba traditionala, des pregatita in bucataria noastra mai ales in aceasta perioada de dupa sarbatorile de iarna, o ciorba bogata, satioasa, acrisoara si pliana de arome.

Ingrediente

-1 kg carne de porc cu os,
-o ceapa mare,
-un morcov,
-un pastarnac mic,
-un ardei rosu,
-o lingura pasta de rosii,
-sare,
-taitei de casa,
-zeama de varza,
-patrunjel verde,

Preparare

Carnea de porc se portioneaza si se spala dupa care se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie bine, adunand spuma ori de cate ori este nevoie.

preparare ciorba de porc

Dupa ce carnea a fiert se adauga zarzavatul tocat marunt si se lasa sa fiarba 10-15 min la foc mic dupa care adaugam pasta de rosii, zeama de varza dupa gust si potrivim de sare.

Taiteii se pun cand ciorba este gata si se fierb 3-4 min pentru ca se vor inmuia si dupa ce inchidem focul.

Ciorba de porc cu taitei se poate servi cu patrunjel sau leustean verde care ii vor da un plus de aroma.

2 Comentarii

  1. Te lingi pe degete de buna ce-i. :)

  2. cea mai buna ciorbita!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>