Biscuiti cu parmezan

Dragii mei, va recomand din tot sufletul acesti biscuiti sarati, de care va veti indragosti cu siguranta daca ii incercati. Parmezanul le da un gust si o aroma deosebita, sunt perfecti in orice moment al zilei.

Biscuiti cu parmezan puteti prepara in diverse variante: cu mac, rozmarin, masline, rosii deshidratate, etc, dupa imaginatia si gustul domniilor voastre.

Ingrediente

-400 g faina,
-150 g parmezan ras,
-200 g unt moale,
-2 galbenusuri,
-o lingura seminte de mac,
-100 ml apa minerala,
-sare,

Preparare

Se freaca cu o lingura de lemn untul moale si se adauga sarea, galbenusurile, macul, parmezanul si apa minerala omogenizandu-se bine compozitia.

Se adauga treptat faina si se amesteca in continuare atata timp cat permite consistenta aluatului.

Cand aluatul devine prea vascos se rastoarna restul de faina pe planul de lucru si se framanta aluatul pana se incorporeaza toata faina.

Vom obtine un aluat foarte elastic pe care il invelim in folie de plastic si il dam la rece pentru 30 min sa se solidifice untul.

Intindem aluatul pentru biscuiti in foaie foarte subtire (3-4 mm) deoarece vor mai creste putin la cuptor si decupam in forma dorita.

 preparare biscuiti cu parmezan

Se aseaza in tava si se ung cu albus de ou batut spuma in care am adaugat un praf de sare. Deasupra se presara seminte de mac si parmezan ras.

preparare biscuiti cu parmezan

Biscuitii cu parmezan se coc la 200 C pret de 20-25 min, pana se rumenesc. Dupa ce s-au racit devin crocanti si au aroma minunata a parmezanului, fiind gustarea perfecta.

7 Comentarii

  1. I-as face weekend-ul asta sa aiba iubitul meu ce sa rontaie :)) Dar cred ca voi inlocui parmezanul cu emmental, ca asta am in frigider. Crezi ca nu vor fii la fel de buni?

  2. Mmm ce idee minunata de rontait ;) Kisses

  3. Hmm! Trebuie probati neaparat! Chiar am o bucata mare de parmezan!

  4. DiaMar bucataria galbena says:

    Super buni

  5. Cred ca au fost deliciosi ;) Mai e unul si pentru mine?

  6. Sunt extraordinari, am încercat şi eu! Şi cum miroase în casă când îi faci!

  7. Trebuie sa-i incerc si eu !! Mai ales ca am chef sa tot coc !! ;)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>