Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin

Fiind foarte des utilizata in preparatele noastre de zi cu zi, datorita faptului ca este usor de pregatit si ieftina in acelasi timp, carnea de pui necesita cu prisosinta arome si gusturi care sa-i completeze savoarea.

Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin, o fripturica pe cat de simpla pe atat de delicioasa pe care o puteti asocia cu garnitura favorita.

Ingrediente

-10-12 aripioare de pui,
-zeama de la o lamaie mica,
-sare,
-piper negru macinat,
– o crenguta de rozmarin verde,
-50 ml vin alb sec,
-2 graunti de usturoi (optional)

Preparare

Pentru a pregati aripioare de pui cu lamaie si rozmarin incepem prin a spala si curata bine carnea pe care urmeaza sa o folosim.

Saram si piperam dupa gust aripioarele, adaugam rozmarinul taiat marunt (dupa ce am curatat frunzulitele de pe tija) si usturoiul.

Putem folosi rozmarin uscat insa trebuie avut in vedere faptul ca aroma este mult mai puternica si ca urmare nu trebuie sa punem foarte mult.

Stropim carnea cu zeama de lamaie si vinul si lasam la rece macar o ora asa incat zeama de lamaie sa patrunda carnea, sa o fragezeasca si sa ii dea aroma in acelasi timp.

Tin sa va spun ca zeama de lamaie este binevenita ori de cate ori faceti o fripturica, indiferent de natura carnii, va conferi tot timpul un plus de gust.

preparare aripioare

Carnea se da la cuptor timp de 40 min, la inceput acoperita, sa se patrunda bine, dupa care, in ultimele 15-20 min descoperim vasul asa incat aripioarele sa se rumeneasca frumos.

Din cand in cand se stropesc cu sosul din vas si, daca este nevoie se completeaza cu putina apa ca friptura sa nu se arda.

aripioare

Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin, o friptura obisnuita dar foarte aromata ce poate fi servita cu diverse garnituri, alaturi de sosul din vas.

4 Comentarii

  1. Aripioarele de pui la cuptor sunt preferatele mele!! Garnitura din poza este un piure de mazare, nu?
    Arata delicios!!!!

  2. O prezentare de nota 10!

  3. imi plac la nebunie! Arata de vis :)

  4. Ce apetisant arata, le mananci din priviri ;)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>