Saratele

Saratele dragii mei, saratele v-am pregatit azi, un produs de patiserie fara varsta, bun in orice imprejurare si in orice anotimp!

Ca si in alte cazuri exista o multime de variante functie de gusturi si de ce are omul la indemana cand papilele sale au hotarat ca vor sa savureze un astfel de preparat.

Crantanelele astea sunt foarte nimerite de sarbatori, suete sau musafiri cand poposim indelung la mese si taifasuieli interminabile.

Ingrediente

pentru doua tavi de aragaz

-2 oua,
-150 g unt (untura),
-100 g smantana grasa,
-100 ml lapte,
-250 g branza grasa,
-10 g drojdie,
-seminte de chimen, mac, susan,
-un ou batut pentru uns,
-sare,
-faina cat cuprinde,

Preparare

Inainte de a va spune cum se fac saratelele trebuie sa precizez ca daca folositi untura de porc vor iesi mai fragede si ca puteti creste usor cantitatea de branza pentru un gust mai bun.

In primul rand se incalzaste laptele si untul (untura) pana acesta se topeste dupa care se lasa sa se racoreasca.

Se adauga ouale, drojdia dizolvata, smantana si treptat faina amesecandu-se cu o lingura.

preparare saratele

Cand aluatul devine vascos se rastoarna pe masa de lucru si se framanta cu mana.

Aluatul se lasa la cald sa se odihneasca o jumatate de ora dupa care il intindem in foaie de 1 cm grosime, ungem cu ou batut si presaram seminte de chimen.

Odata facut acest lucru taiem saratelele cu un cutit sau rola speciala si le asezam in tava.

preparare saratele

Saratelele se coc in cuptorul incins la 180 grade timp de cca o jumatate de ora pana se rumenesc frumos.

9 Comentarii

  1. Eu o aduc !!! ;)
    Nu am mai mancat saratele de-astea de-o vesnicie !! :)

  2. Sunt dementiale! nu te poti opri doar la cateva! :))

  3. Delicioase… Intind mina sa sustrag si eu vreo citeva, sa le rontai cit ma uit la film… Pupici, iubita !

  4. Sunt grozave saratelele tale! Abia astept sa vina sarbatorile sa facem si noi un lighean de saratele :D

  5. amintiri din copilarie teo…..mama mea le facea des

  6. vaaaaaaaaaaaiiiiii……..ce bunatate !
    cand mi s-a deschis pagina si le-am vazut pe loc le-am simtit mirosul si gustul , iar cand m-am uitat la ingrediente ……. sunt cele mai bune saratele ever .
    abia astept sa le fac .
    te pup si sa ai niste sarbatori pline de bucurie si voie buna

  7. perfecte pentru orice moment al zilei!

  8. Bune tare! Nu am mancat de asta vara, dar mi-ai facut pofta, asa ca poate fac si eu in week-end!

  9. Daca ai sti cu ador eu aceste saratele. Zilnic as servi asa ceva. Seara buna!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>