Gogosi de post

Dragii mei, la noi gogosile se produc pe negandite si se mananca la fel, adica atunci cand in casa apar pofte de maxima urgenta si nu avem timp de lucruri elaborate trantim repede niste gogosi de orice fel ar fi ele.

Cum s-ar zice incerc sa va spun ca nu veti vedea decat poza finala cu cateva gogosi de post salvate cu greu :).

Ingrediente

-500 g faina de grau,
-3-4 linguri de zahar,
-7 g drojdie uscata,
-un varf de cutit sare fina,
-3-4 linguri de ulei,
-coaja rasa de la o lamaie,
-arome (rom,vanilie),
-250 ml apa calduta,
-ulei pentru prajit,
-zahar pudra vanilat pentru decor,

Preparare

Iata cum facem gogosi de post, o reteta simpla si economica, un dulce pentru zilele de post si nu numai.

Amestecam faina cernuta cu drojdia, sarea, zaharul si coaja de lamaie.

Adaugam treptat apa calduta si incepem sa amestecam cu o lingura sau direct cu mana.

Nu trebuie sa uitam celelalte arome si uleiul, dupa care framantam pana incorporam toata faina.

Se da vasul la cald pana aluatul isi dubleaza volumul (cam 40-50 min) dupa care il intindem pe planul de lucru presarat cu faina si il intindem in foaie cu grosimea de 1 cm.

Din aceasta foaie decupam orice forma dorim si indepartam partile ramasa asa incat gogosile sa ramana pe loc.

Am precizat acest lucru pentru cei care vor ca gogosile sa isi pastreze perfecta forma decupata lucru care nu se intampla daca le mutam pe alta suprafata.

Lasam gogosile sa se odihneasca inca 30 min asa incat la prajire se vor umfla frumos.

Gogosile se prajesc in ulei bine incins, cate 1-2 min pe fiecare parte fara a le ingramadi pentru a avea loc sa creasca.

Dupa ce s-au prajit se scot pe un prosop de hartie sa se scurga bine de grasime, se lasa sa se racoreasca si se pudreaza din belsug cu zahar pudra.

6 Comentarii

  1. Hmmm, daca tot le-ai facut gaurica, de ce nu ai facut-o mai mare, ca sa ajunga si la mine o gogosica ?! Delicioase ! Pupici si un sfirsit de saptamina cit mai placut !

  2. gogosile nu sunt niciodata de refuzat, nu-i asa?

  3. De post, sau nu, sunt bune oricum!!!

  4. Mmm, ce pufosenii apetisante ai facut!Yummy!Pupici!

  5. Gnam,gnam…bune,bune

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>