Cornulete cu untura

Cornulete cu untura asa cm le facea mama, simple si fragede de se topesc in gura!

Singura schimbare fata de reteta mamei este ca am ales sa le dau alta forma (pe care cu siguranta ati vazut-o prin patiserii).

Ingrediente

pentru doua tavi de aragaz

-200 g untura la temperatura camerei,
-150 g zahar pudra,
-2 galbenusuri,
-50 ml apa minerala,
-un praf de sare,
-coaja rasa de la o lamaie,
-doua plicuri zahar vanilat (sau esenta),
-cca 500 g faina,

Umplutura

-300 g marmelada de fructe, gem de fructe in care putem adauga nuca macinata, rahat

Decor

-zahar pudra vanilat,

Preparare

Ca sa facem aluatul pentru cornulete cu untura frecam untura moale cu zaharul pudra, praful de copt si sarea dupa care adaugam apa minerala (sau pur si simplu apa rece) si aromele.

Punem faina pe planul de lucru si rasturnam pe ea aceasta compozitie dupa care incepem sa framantam pana obtinem un aluat lipicios.

preparare cornulete cu untura

Impachetam aluatul in folie alimentara si il dam la rece pentru 30-40 min astfel incat untura sa se solidifice si aluatul sa se prelucreze usor.

Din acest aluat fraged se intinde o foaie cat mai subtire (cam o jumate de cm), se potriveste pe toate laturile si se taie in fasii cu latimea de 5 cm.

Umplutura se aseaza pe lungimea fasiei de aluat, ca in poza, si se ruleaza dupa care se taie in bucatele de 2 cm.

preparare cornulete cu untura

Daca aveti timp puteti da rulourile umplute la congelator pentru 5-7 min lucru care va va permite sa le taiati cu usurinta.

Cornuletele vor creste putin in cuptor si vor fi fix cat o imbucatura.

Se coc pe tava tapetata cu faina sau hartie de copt, in cuptorul bine incins, la 180 C cam 35-40 min, pana se rumenesc usor in partea de jos.

Dupa ce s-au racit se pudreaza din plin cu zahar pudra vanilat.

Cornuletele cu untura se pastreaza bine la loc uscat si racoros la fel ca si cele cu nuca sau rahat.

15 Comentarii

  1. Mmm, preferatele mele! Delicioase! La multi ani si un An Nou numai cu bucurii sa ai! Pupici!

  2. Cu asa delicii sa tot intampini noul an! Sa ai un 2014 bun, asa cuim ti-l doresti tu!

  3. Foarte fragede!!!La multi ani un 2014 plin de realizari si bucurii!

  4. Chiar mi-ai amintit de cornuletele pe care le facea si mama mea. O bunatate!
    Un An Nou cu sanatate si impliniri! Pupici.

  5. Fie ca sarbatorile de iarna sa va aduca bucurie, implinirea tutror dorintelor si multa sanatate. La multi ani!

  6. Gandul ma poarta in copilarie, cand mama facea aceste minunatii.
    Draga Teo, va doresc Un An Nou fericit, cu sanatate si plin de bucurii! Te imbratisez cu drag.

  7. Ceva ce nu am mai mancat de tare mult timp…

  8. La multi ani !Fericire si numai bucurii, alaturi de multa multa sanatate !

  9. Cele mai bune cornulete sunt cele cu untura.Ce pofta mi-ai facut……………mmm.
    An Nou fericit!

  10. as vrae si eu sa fac dar nu prea gasesc untura in comert, poate imi dati idee pe unde sa caut

  11. nu ati scris cat praf de copt punem ? 1 plic?
    mersi!

  12. Sunt ca cele pe care le face mama, ce bunatati de cornulete!!!!
    Am sa fac si eu de sarbatori!
    salutari!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>