Prajitura desteapta

Prajitura desteapta am incercat-o acum ceva vreme si recunosc ca am fost foarte circumspecta in legatura cu “istetimea” ei :)

Adica, cum sa faca ea singura toata treaba, sa aiba si crema si blat? Ei bine, Toma Necredinciosul s-a convins pana la urma ca din amestecul semilichid care se obtine din ingrediente chiar iese o prajitura grozava in trei straturi: un blat pufos, o parte cremoasa si aromata si deasupra ceva gen crusta.

Ingrediente(pentru cca 8 portii)

-5 oua,
-125 g zahar,
-1/2 l lapte,
-o jumatate pachet de unt,
-125 g faina,
-coaja rasa de la o lamaie,
-3 plicuri de zahar vanilat,

Preparare

Iata cum se face prajitura desteapta care, veti vedea ca este printre cele mai simple si rapide prajituri.

In prinul rand separam ouale si batem spuma tare albusurile.
Galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc iar la sfarsit incorporam untul pe care l-am adus la temperatura camerei.

preparare prajitura desteapta

Aceasta compozitie se dilueaza incet cu laptele, se adauga coaja de lamaie si apoi spuma de albus.

La final se adauga faina si se incorporeaza usor, prin rasturnare.

Cum am mai spus compozitia este destul de lichida, nu trebuie sa va sperie consistenta ei. Turnati-o intr-o tava unsa si tapetata si dati la cuptorul incins, la temperatura medie.

Prajitura desteapta este gata cand este rumenita deasupra.
Ingredientele folosite merg pentru o tava ceva mai mica (25/20). Pentru o tava mai mare mariti cantitatile.

Dupa ce s-a racorit, prajitura se portioneaza si se pudreaza cu zahar. Personal prefer sa o rastorn, asa incat sa am la baza blatul, apoi crema si stratul crocant deasupra.

Prajitura desteapta o veti gasi si sub denumirea de prajitura inteligenta sau in varianta cu ciocolata, nuca de cocos etc.

Etichete:

16 Comentarii

  1. Intr-adevar e rapida si delicioasa prajitura,n-am mai facut-o de foarte mult timp dar ma tenteaza.Imi place ca ai folosit coaja de lamaie,ii da un gust minunat.Pupici

  2. o fi desteapta, dar in primul rand este foarte apetisanta si desigur savuroasa :)

  3. trebuie sa vad si eu cat de desteapta e :) Inca nu am incercat-o!

  4. Este foarte buna! La mine nu a rezistat sa fie imortalizata!

  5. Minunata prajitura! De cand tot zic sa o fac si nu reusesc :-(
    weekend placut…toate cele bune!

  6. DiaMar bucataria galbena says:

    O prajitura foarte gustoasa!
    Pup!

  7. Hmm… trebuie sa o incerc si eu! Arata bine!

  8. Yummy…si desteapta si gustoasa :D

  9. simplu si tare bun, imi place!!

  10. Trebuie sa recumosc ca arata ….imbietor !
    Asa ca si tine….INCA nu am facuto. Din aceleasi motive…
    Dar , daca tu zici a e “desteapta” trebuie incercata reteta.
    Te tzuc cu mare drag !

  11. Am citit de 2 ori reteta si de 2 ori am privit pozele,chiar pare sa fie o prajitura destepata :) trebuie probata! Hugs

  12. Si eu am avut o problema cu prajitura asta.. si prima incercare a ajuns la tomberon.. ca “se misca” :))) Abia apoi m-am prins eu de jmecherie.. si acum se afla pe lista de preferinte.. Chiar, mi-ai amintit ca n-am mai facut-o de mult..

  13. Cea mai desteapta prajitura si foarte buna. Pup si o saptamana buna!

  14. Acum stiu de ce nu mi-a iesit!!! In reteta matusei mele la lapte era cam sters scrisul si am crezut ca sunt 600 ml… dar erau 500! O sa o refac si eu si sper ca acum sa imi iasa!

  15. chiar desteapta, nu stiam de ea!!!

  16. adriana c. says:

    Intradevar si desteapta si gustoasa. La mine nu a apucat sa se raceasca bine.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>