Varza rosie la borcan

Varza rosie la borcan este o conserva grozava pe timp de iarna deoarece nu ramane decat sa adaugati cateva picaturi de ulei si veti obtine cea mai buna salata de varza rosie care merge alaturi de orice fel de friptura.

Ingrediente

-1 kg varza rosie,
-o lingura sare mare neiodata,
-o lingura de zahar,
-100 ml otet de vin,

Preparare

Se aleg capatani de varza rosie sanatoase, se indeparteaza stratul de frunze de deasupara si se toaca marunt cu un cutit sau cu o rindea.

varza rosie

Se pune varza tocata intr-un vas mare si pentru fiecare kg se adauga o lingura de sare, o lingura de zahar si 100 ml otet.

Aceste ingrediente se pun pur si simplu peste varza si se amesteca.
Dupa ce am amestecat bine se lasa sa se odihneasca 2-3 ore( chiar mai mult) asa incat sa lase lichid.

Veti fi tentati sa gustati varza si veti constata, probabil, ca lichidul este prea sarat si prea acru.
Nu va speriati pentru ca in timp varza isi va lua sarea si acreala si gustul va deveni foarte echilibrat.

Varza se preseaza foarte bine in borcane de 400 sau 800 g pana cand se vede lichid deasupra.

Se astupa borcanele si se pun in camara la loc intunecat si racoros, nefiind nevoie de alte masuri de precautie (sterilizare sau conservant).

Varza rosie merge foarte bine in borcane de 400 g deoarece fiind bine compactizata intra de voie doua portii zdravene.

Etichete:

16 Comentarii

  1. tare buna pe vremea rece langa o fripturica, arata tare bine!

  2. Este super buna la iarna langa tocanite, fripturici…

  3. Superba culoare!!! Am pus si eu varza, dar in ardei :)

  4. Am facut si eu o salata asortata de varza, dar am de gand sa fac si cu varza rosie ;-)Arata asa fain!!!

  5. buna! voiam sa va anunt ca blogul meu se numeste acum Retetele mele dragi!, iar noua lui adresa este aceasta: http://retetelemeledragi.blogspot.ro! daca ma aflam deja in blogrollurile voastre, va rog din suflet sa operati schimbarea casutei mele, in asa fel incat aceasta sa poata fi gasita si de acum inainte! mii de multumiri!

  6. Arata foarte bine si imi place sa folosesc varza rosie la salate!

  7. Ador varzuca asta !!!! <3

  8. Delicioasa!!!Am salvat reteta!

  9. Am încercat şi eu, pentru prima dată, să pun varză aşa cum ai descris şi tu, minus oţetul. A ieşit destul de bună dar tot nu e ca aia din piaţă. O să încerc şi cu oţet data viitoare.

  10. maria mihalache says:

    tare mult imi place salata de varza atat alba cat si rosie!

  11. Ce pofta mi-ai facut! Dau fuga la piata sa-mi iau o varzisioara. :)

  12. Ce bine arata! Imi plac la nebunie muraturile :D Le mananc si vara

  13. Ce culoare frumoasa! Imi place mult varza rosie, eu inca nu am facut!

  14. Eu anul asta nu am pus , dar inca nu e tarziu !! ;)

  15. Multumesc mult pentru reteta, e minunata si foarte usor de realizat, exact ce cautam eu:) Astazi o pun si la iarna iti dau rezultatul muncii mele. Te pup cu drag:)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>